Muziekvideo: You Raise Me Up, U gaf mij toekomst

In de Bijbellezingen van deze week gaat het onder andere over het zwagerhuwelijk, dat levensperspectief bood aan een weduwe zonder kinderen: de familie van haar man moest voor haar zorgen. Dat gebeurde ook met de weduwe Ruth, die met Naomi terugkeerde uit het land Moab. Hun familielid Boaz nam de zorg voor haar op zich, huwde haar, zodat ze kon zeggen: You raise me up, u zette mij weer op mijn voeten, gaf mij toekomst.

In deze muziekvideo zien we het werk van de Israëlische organisatie Shalva, die zich in Jeruzalem inzet voor gehandicapten met therapie, opleiding, activiteiten (zoals de Shalva band, die optrad tijdens het Eurovisie Songfestival), en training voor werk, zodat zij kunnen zeggen: You raise me up, u gaf mij toekomst.

When I am down, and, oh, my soul, so weary
When troubles come, and my heart burdened be
Then, I am still and wait here in the silence
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains
You raise me up to walk on stormy seas
I am strong when I am on your shoulders
You raise me up to more than I can be.

Als ik neerslachtig ben, en mijn ziel zo moe,
Als er problemen komen, en mijn hart bezwaard is
Dan zwijg ik stil en wacht hier in de stilte
Totdat u komt en een tijdje bij mij zit.

U tilt mij op, zodat ik op de bergen kan staan
U tilt mij op om op een stormachtige zee te lopen
Ik ben sterk als ik op uw schouders zit
U tilt mij op tot meer dan ik kan zijn.

Wees de eerste die reageert op "Muziekvideo: You Raise Me Up, U gaf mij toekomst"

Geef een reactie