Netanyahu. “We bereiden ons voor op de offensieve kant, en de campagne zal niet alleen breed zijn, maar ook verrassend.”

Foto: Levi Zoutendijk

ASHKALON | “We hebben niet de illusie dat het mogelijk is om een politiek akkoord te bereiken met deze groep die de staat Israël van de aardbodem wil vegen,” zei Netanyahu.

Door: Tovah Lazaroff en Anna Ahronheim

Israël is voorbereid op “een grootschalige militaire operatie in Gaza” als de rust niet kan worden gehandhaafd, zei premier Benjamin Netanyahu donderdag tijdens een bezoek aan Ashkelon.

“Ik geef er de voorkeur aan de rust te bewaren, hoewel we niet de illusie hebben dat het mogelijk is om een politiek akkoord te bereiken met deze groep [Hamas] die de staat Israël van de aardbodem wil vegen,” zei Netanyahu. “We bereiden ons voor op de offensieve kant, en de campagne zal niet alleen breed zijn, maar ook verrassend.”

Netanyahu voegde eraan toe dat hij “niet zal aarzelen om te doen wat nodig is, en dat ik mij niet laat leiden door verkiezingsoverwegingen.”

Hij sprak nadat IDF-troepen langs het grens met Gaza de Hamas-commandant Mahmoud Ahmad Sabri al-Adham op donderdagochtend doodden, in wat volgens het leger een misverstand was.

Volgens Palestijnse rapporten had al-Adham (28) geprobeerd te voorkomen dat twee jongeren de grensafsluiting in de noordelijke Gazastrook naderen.

“Israël heeft opzettelijk een van onze leden gedood terwijl hij zijn taken uitvoerde,” zei Hamas. “We doen onderzoek naar deze misdaad”, waarvan werd gezegd dat die niet “ongestraft” zou blijven, en dat Israël “de gevolgen van deze misdaad zou dragen”.

Enkele uren na het incident zei de IDF dat de troepen op al-Adham vuurden nadat hij hem ten onrechte als gewapend had geïdentificeerd.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:         11-07-2019
Auteur:         Tovah Lazaroff en Anna Ahronheim
Website:       https://www.jpost.com/

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Netanyahu. “We bereiden ons voor op de offensieve kant, en de campagne zal niet alleen breed zijn, maar ook verrassend.”"

Geef een reactie