Nieuwe uitgave 119 Ministries

“Een opvolger voor Wake Up!“, zo kondigt Patrick van der Heijden tegenover MessiaNieuws met trots de eerste Nederlandse uitgave van 119 Ministries aan: ‘Onderzoek alles‘.

Het boek is een bundel van negentien studies, die eerder op het videokanaal van 119 Ministries uitkwamen. Waar het te koop is? Gewoon even naar bol.com119 ministries

Onderwerpen als de sabbat en het Oude Testament doen vermoeden dat de publicatie voor Joden is bedoeld. Niets is minder waar. 119 Ministries wil christenen uitdagen “de Bijbel opnieuw te bestuderen”, aldus de organisatie. “Met een open blik, op basis van wat er werkelijk in Gods Eeuwige Woord staat. Dus niet gehinderd door tradities die mensen hebben bedacht.”

Volgens de stichting, een Nederlandse tak van de internationale bediening, zijn de eerste vijf boeken van de Bijbel nog altijd van toepassing op zowel Joden als christenen. Voorzitter Van der Heijden: “Ons uitgangspunt is dat Gods Woord één is. God was, is en zal altijd dezelfde zijn. Daarom kan de Bijbel zichzelf niet opeens in het Nieuwe Testament tegenspreken.”

Het Zoeklicht, uitgever van het populaire eindtijdboek Wake Up!, kondigde eind september aan dat de boekenvoorraad door 17.000 verkochte titels op was. Dat is een uiterst succesvol aantal voor christelijke boeken. Aan de elfde druk wordt gewerkt. Wake Up! moedigt christenen aan om de feesten uit de Bijbel te vieren, omdat die feestencyclus volgens de auteurs Gods plan met de wereld laat zien. Maar het door christenen volledig nastreven van de Thora gaat hen helaas te ver, stelt Van der Heijden. “In ons boek ‘Onderzoek alles’ staat gewoon dat je als christen wél de Thora moet houden. Niet uit behoudenis, maar uit genade.” Volgens Van der Heijden hebben de komst van Jesjoea en het Nieuwe Verbond de Thora niet opgeheven en ongeldig verklaard, “maar juist in ons binnenste gelegd”, naar Jeremia 31: 33.

“Johannes legt uit hoe we God lief kunnen hebben: door Zijn geboden in acht te nemen, en Zijn geboden zijn geen zware last (1 Joh. 5:3)”, draagt Van der Heijden uit een van de flyers van 119 Ministries voor.

Wees de eerste die reageert op "Nieuwe uitgave 119 Ministries"

Geef een reactie