7000 christenen lopen Loofhuttenmars

Foto: Levi Zoutendijk

JERUZALEM | Zevenduizend christenen vanuit meer dan honderd landen liepen donderdag door de straten van Jeruzalem de jaarlijkse Loofhuttenmars. De grootste delegatie kwam dit jaar uit Brazilië met 900 pelgrims.

Latijns-Amerika en Afrika, waar de evangelische kerk groeiende is, zijn steeds beter vertegenwoordigd bij de Mars. Volgens het organiserende ICEJ, de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem, is 60 procent van de deelnemers Latijns-Amerikaans of Afrikaans.

Zo kwam uit Ivoorkust een groep van zeshonderd pelgrims en uit de Filipijnen tweehonderdvijftig man. Uit de Verenigde Staten liepen vijfhonderd christenen mee. Vanuit Nederland waren er zeker honderd aanwezigen.

Pilgrims from Brazil represented the biggest delegation with 900 people. Other large delegations arrived from Ivory Coast with 600, the United States, 500, and 250 people from the Philippines.

“Wanneer de Messias komt zal heel de wereld het Loofhuttenfeest vieren, omdat het de terugkomst van Jezus markeert. Ik ben vandaag hier omdat ik geloof dat de Messias snel komt”, zegt de 55-jarige Zwitser Domeniq Quelter tegenover Breaking Israel News. Hij loopt al elf jaar mee met de Mars.

Nederlander Michiel Wiltvank uit Vriezenveen vindt het ‘geweldig om het Joodse volk te bemoedigen met zoveel landen in de wereld’, zoals hij op Facebook schrijft.

Toeschouwers aan de kant – Israëliërs uit alle lagen van de samenleving, van orthodox tot seculier – kijken elk jaar met enige verbazing naar de stortvloed aan steun richting Israël en het Joodse volk. Sommigen staan met tranen in hun ogen, opgelucht dat Israël wereldwijd nog zoveel vrienden heeft.

Sommige orthodox-joodse leiders riepen in de afgelopen jaren hun achterban op om de Mars te mijden, meldt The Jerusalem Post, omdat er sprake zou zijn van pogingen om Joden te bekeren. De organisatie weerspreekt dat en zegt geen voorstander te zijn van actieve evangelisatie onder Israëliërs.

Wees de eerste die reageert op "7000 christenen lopen Loofhuttenmars"

Geef een reactie