NIW over Pro-Palestinademonstraties

Column Ester Voet (NIW):

Beste Demonstranten,

Jullie gaan en masse de straat op met kreten als genocide, etnische zuivering, free Palestine en From the river to the sea. Maar antisemieten zijn jullie niet. Ik heb een paar vragen aan jullie.

Kennen jullie Jarmoek? Jarmoek is een buitenstad van Damascus. In de Syrische burgeroorlog stierven daar tienduizenden Palestijnen. Ze werden vermoord of verhongerden zo erg dat ze zelfs katten aten. Gingen jullie toen de straat op? Nee. Al jaren en jaren worden Palestijnen hevig gediscrimineerd in Libanon, en zelfs in het relatief milde Jordanië. Enig protest van jullie gehoord? Nee.

En Egypte, waar de inwoners na de Camp David-akkoorden in 1979 een vreugdedansje maakten omdat ze eindelijk van Gaza af waren, weigert nu zelfs maar één humanitaire vluchteling (tijdelijk) uit Gaza toe te laten. Een minister zei zelfs: “We zijn bereid miljoenen mensenlevens op te offeren om ons ervan te verzekeren dat niemand ons territorium binnenkomt.” Bij jullie? Krekels. Al jaren en jaren worden Palestijnen hevig gediscrimineerd in Libanon Enig protest van jullie gehoord? Nee

In Chinese concentratiekampen zitten een miljoen Oeigoeren. Er zijn 300 duizend Soedanese moslims vermoord in Darfur. Een kleine miljoen Rohingya-moslims zijn gevlucht uit Myanmar. Hallo, zijn jullie daar nog? Het is zo stil.

Jullie willen Palestina bevrijden. Welk Palestina? Dat van de islamistische terreurbeweging Hamas? Dat homoseksuelen de dood in jaagt? Hebben jullie het alleen over de Westoever? Waar een oude, corrupte en zwakke leider door Israël in het zadel wordt gehouden? Maar als daar democratische verkiezingen zouden zijn, zou het veranderen in Gaza II. Of hebben jullie het wellicht over zowel Israël als de Palestijnse gebieden? Ik zie dat die vraag jullie weleens gesteld wordt, en dan komt er geen enkel zinnig antwoord uit.

Denken jullie werkelijk dat de Israëli’s, gewend aan de vrijheid die je in het Midden-Oosten nergens anders ziet, vrijwillig de klok zullen terugdraaien? Of hebben jullie na de zo gewenste ‘bevrijding van 75 jaar bezetting’ een Palestina voor ogen waar precies moet gebeuren wat jullie Israël verwijten? Etnische zuivering? Wees eens eerlijk? Weten jullie dat een vijfde van de Israëlische bevolking bestaat uit moslims? Die nergens anders in het Midden-Oosten zoveel vrijheid genieten dan in uitgerekend het land dat jullie zo haten?

Je hoeft mij niet te antwoorden. Kijk gewoon eens in de spiegel en vraag jezelf af of de reden waarom je nu brullend door de straten marcheert, wellicht een klein beetje te maken kan hebben met Jodenhaat. Misschien een ietsiepietsie.

Wees de eerste die reageert op "NIW over Pro-Palestinademonstraties"

Geef een reactie