De oorlog tussen Israël en de Islamitische Jihad; na 400 raketten is einde in zicht

Foto: Levi Zoutendijk

Onder bemiddeling van Egypte lijkt een hudna (een soort staakt-het-vuren) in zicht te komen. Israël heeft de Islamitische Jihad vrij snel op de knieën gedwongen wat eerder onverwacht is. Blijkbaar is deze terreurgroep toch niet zo superieur – vergeleken met Hamas – als aanvankelijk werd gedacht.

De leider van de Islamitische Jihad Ziad Nakhala heeft de voorbije uren na een nacht van verwoede strijd, Israël een staakt-het-vuren aangeboden, maar heeft een aantal voorwaarden gesteld voor een staakt-het-vuren.

Musab al-Barim, een woordvoerder van de PIJ, bevestigde deze donderdagochtend dat een staakt-het-vuren in werking was getreden. Hij beweerde dat het staakt-het-vuren mogelijk was omdat “de bezetting de voorwaarden van het verzet heeftt geaccepteerd.”

Een Israëlische topfunctionaris reageerde op de eisen van de islamitische Jihad voor een staakt-het-vuren als volgt:

Islamitische Jihad wil een staakt-het-vuren en probeert daarom een ​​verkeerde voorstelling van zaken te creëren alsof het prestaties heeft geleverd. De eisen van de Islamitische Jihad bewijzen dat de acties van Israël succesvol waren. De IDF elimineerde 20 terroristen en beschadigde de capaciteiten van de Islamitische Jihad aanzienlijk. Acties ter plaatse zullen dat bepalen. De hand van Israël zal degenen bereiken die proberen hem pijn te doen.

Wees de eerste die reageert op "De oorlog tussen Israël en de Islamitische Jihad; na 400 raketten is einde in zicht"

Geef een reactie