‘De oorlog met Israël zal deze zomer uitbarsten’, zegt de leider van de Palestijnse Islamitische Jihad

Foto: Levi Zoutendijk

De door Iran gesponsorde en bewapende Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) en zijn Al Quds Brigades, hebben zich in de recente schermutselingen duidelijk zichtbaar op het voorplan gesteld ten nadele van Hamas en zijn Al Qassam Brigades die tenslotte toch sinds 2007 heel alleen de Gazastrook bestuurt.

De PIJ volgt net zoals Iran de sjiitische doctrine binnen Islam in tegenstelling tot Hamas (en het overgrote deel van de Palestijnen) die de grootste soennitische factie volgt van Saoedi-Arabische origine. Israël is zich uiteraard bewust dat Hamas zijn grip verliest op de situatie in Gaza in het voordeel van de Islamitische Jihad. Vandaar ook dat Israël dit afgelopen gewelddadige weekeinde, in het bijzonder de milities van de PIJ viseerde.

De Palestijnse Islamitische Jihad stond op het punt om raketten te lanceren naar Tel Aviv toen het staakt-het vuren [met Israël] het voorkwam om te gebeuren,”  vertelde de leider van de terroristische groep, Ziad Nakhala, op het tv-station Al Mayadeen in Beiroet op dinsdag. Nakhala, die in Egypte was toen de laatste ronde van geweld tussen Israël en op Gaza gebaseerde gewapende facties afgelopen vrijdag uitbrak, schetste in het interview hoe gebeurtenissen zich ontvouwden en uitte ook bedreigingen tegenover Israël.

We gebruikten sluipschuttervuur ​​in reactie op het schieten van [IDF] soldaten op onze onschuldige demonstrerende burgers,” zei hij, eraan toevoegend dat “we zullen doorgaan totdat al onze doelstellingen zijn bereikt. Wat er gebeurde in de meest recente escalatie was een voorbereiding op het volgende grote gevecht. Vanaf nu zal de raketvuur zich vooral richten op Tel Aviv en andere grote steden.

Nakhala, die momenteel in Beiroet woont, vervolgde: “De test zal plaatsvinden tijdens de ‘Mars van de Terugkeer’ -demonstraties op vrijdag, op Nakba Dag en op de éénjarige verjaardag van de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar het heilige Jeruzalem. Als er slachtoffers onder onze mensen vallen, is het ons recht om te reageren en dat is wat we zullen doen. We zullen de soldaten van de vijand op de grens onderscheppen en langeafstandsraketten naar Tel Aviv lanceren. We zijn niet bang voor de zionistische vijand. We versloeg het bezettingsleger in elke ronde van escalatie en we zullen het opnieuw doen.

De terroristenleider beweerde dat “Israël civiele gebouwen aanviel en ons alduis dwong om krachtig te reageren. Er was geen voorafgaand plan voor. We staan ​​nog steeds op het feit dat Gaza belegerd wordt en dat demonstranten onder vuur komen te liggen tijdens de demonstratie van terugkeerprotesten. Het beleg  op Gaza moet worden opgeheven. Wij zijn daarmee bezig. In de tussentijd doet Israël beloften aan Egypte en houdt zich er niet aan.

Nakhala richtte zich tot de landen in de Arabische wereld, die hij ervan beschuldigde te zwijgen over de door de VS gesteunde Israëlische agressie. Hij zei ook dat er talloze tekenen waren dat een oorlog tegen Gaza “deze zomer” zou worden gelanceerd en dat zijn organisatie was voorbereid. Gevraagd of hij denkt dat een dergelijke oorlog de Gazastrook zal demilitariseren, zei Nakhala ja.

“Israël voelt zich oppermachtig in de regio. Hoe kan het dat dit kleine, belegerde Gaza, slechts 360 kilometer (223 mijl), zijn eigen wapens maakt; hoe komt het dat dit kleine gebied in opstand komt tegen Israël, dat arrogante land dat wordt geholpen door de Verenigde Staten en de hele wereld. Het wordt gezien als een provocatie.”

Nakhala is van mening dat de VS en Egypte het huidige staakt-het-vuren tussen Israël en Gaza zochten. Volgens de terroristische leider stond Israël voor een dilemma: de noodzaak om te kiezen tussen een verlangen om door te gaan met vechten en om Onafhankelijkheidsdag te vieren – de ‘Nakba’ (Palestijnse catastrofe) in zijn woorden – die vandaag op woensdagavond begint. Vandaar dat hij verwacht dat er in de zomer een oorlog uitbreekt. Naar zijn mening zal het een grootschalige politieke en militaire oorlog zijn temidden van de achtergrond van Amerikaanse machinaties in de regio.

Bron: Brabosh.nl

Wees de eerste die reageert op "‘De oorlog met Israël zal deze zomer uitbarsten’, zegt de leider van de Palestijnse Islamitische Jihad"

Geef een reactie