Palestijnen vinden altijd wel een reden voor het plegen van terreur

Rembrandt

Nadat op vrijdagochtend 14 juli bij de Leeuwenpoort in Jeruzalem, twee agenten van de Grenspolitie door drie ‘helden’ van Mahmoud Abbas en trawanten lafhartig werden vermoord, installeerde Israël metaaldetectoren bij de ingangen naar de Tempelberg om zo te voorkomen dat er opnieuw wapens naar binnen zouden worden gesmokkeld.

Door Franklin ter Horst

De moordenaars van de twee agenten hadden hun wapens namelijk verborgen in de Al-Aksa moskee op het Tempelplein. Deze moskee was oorspronkelijk een Byzantijnse kerk en is in 560 na.Chr. op de Tempelberg gebouwd.

Het plaatsen van metaaldetectoren is bepaald niet ongewoon want die dingen kom je tegenwoordig overal tegen, vooral op luchthavens om zo te voorkomen dat terroristen hun gruwelijke plannen kunnen uitvoeren. Metaaldetectoren zijn over de hele wereld te vinden. Ze zijn geplaatst bij de Eiffeltoren in Parijs en op het filmfestival van Cannes dit jaar. Na de terreuraanslag in het Bataclan theater in Parijs in november 2015 waarbij tijdens een optreden van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal door Allahoe akbar schreeuwende moslimbarbaren, in totaal 89 mensen werden vermoord, hebben steeds meer nachtclubs metaaldetectoren geïnstalleerd.

Het plaatsen van de metaaldetectoren bij de ingangen van het Tempelplein in Jeruzalem was voor de Palestijnen weer eens een reden om flink gewelddadig te keer te gaan. Ze vinden trouwens altijd wel een excuus voor hun terreur. Het gaat bij deze kwestie natuurlijk niet echt over de metaaldetectors. Het gaat over de soevereiniteit van de Tempelberg die door de islam wordt opgeëist als hun heilige plaats waar volgens hen de Joden niets te zoeken hebben.

Biddende Arabieren

Metaaldetectoren treft men niet alleen aan in het Westen maar in het hele Midden-Oosten bij iedere belangrijke moskee of heiligdom. In Saoedi-Arabië staan ze bij elke ingang van de Grote Moskee van Mekka. Bij de moskee van Sayyeda Zainab (Shiite) in Damascus, bij het Mausoleum van Ruhollah Khomeini in Teheran en zelfs op de universiteit in deze plaats moet iedereen door de metaaldetector. Iedereen begrijpt dat deze maatregelen nodig zijn om moordenaars buiten de deur te houden en zo levens te redden. In Jeruzalem zijn er al jaren metaaldetectoren voor al degenen die de Westelijke Muur willen bezoeken. Je weet dat je eerst een security checkpoint moet passeren om die te bereiken. Metaaldetectoren controleren de bezoekers terwijl rugzakken en tassen via een x-ray tunnel passeren.

Ik ben eind juli een aantal keren door deze beveiligingspoorten gelopen, op Schiphol, op het vliegveld van Tel Aviv op weg naar de Kotel (Klaagmuur) en naar het Israël museum in Jeruzalem, om zo maar een paar voorbeelden te noemen. Er was dus helemaal niets mis met de nieuwe veiligheidsmaatregelen op de Tempelberg, na de achterbakse moordpartij op de beide agenten van de Grenspolitie. Maar de Palestijnen in Ramallah onder leiding van Mahmoud Abbas zagen het plaatsen van metaalmelders blijkbaar als een onvergeeflijk misdrijf. Het gaat echter om politieke spelletjes waar ze meesters in zijn. Opgehitst door de Palestijnse leiders, de islamitische Waqf (de hoeders van het Tempelplein) de leiders in Jordanië en niet te vergeten door de Turkse dictator ‘sultan’ Erdogan -de hysterische dromer van een hersteld Ottomaans Rijk dat er nooit meer zal komen- trokken duizenden ‘Palestijnen’ op richting Tempelberg voor het plegen van gewelddadigheden. Om de boel nog wat extra op te stoken verspreiden de Palestijnse leiders de leugen dat de Al-Aksa moskee door Israël werd aangevallen. Het zijn ware meesters in het verspreiden van dit soort leugens.

Reeds in 1929 verspreiden de Arabische autoriteiten al van dit soort leugens. Zo kregen op vrijdag 23 augustus in 1929 de Arabieren uit Hebron en de omliggende dorpen die de moskee verlieten, valse foto’s te zien van een door de Joden gebombardeerde Omar moskee in Jeruzalem. “Dood aan de Joden” schreeuwde de uitzinnige Arabische menigte in de straten van Hebron. De Joodse inwoners zochten hun toevlucht in de woning van rabbijn Eliezer Slonim. Zijn zoon Salomo vertelde in augustus 2009 tijdens de herdenking van deze slachtpartij, over de goede relatie met hun Arabische buren. Maar dat bleek een ernstige vergissing. Zijn ouders barricadeerden de deur met hun lichamen maar ze konden de bloeddorstige moslimmeute niet tegenhouden Ze waren gewapend met messen en machetes via de achterkant Slonims huis binnengedrongen, waar de bewoners één voor één werden vermoord. De kamers zagen er uit als een slachthuis, alles zat onder het bloed. Rond een grote foto van Theodor Herzl hadden de Arabieren het in bloed gedrenkte ondergoed van een vrouw gehangen.

Het blijkt dat Mahmoud Abbas persoonlijk de oproerkraaiers heeft betaald om de spanningen hoog te houden en gevechten uit te lokken met de Israëlische veiligheidstroepen. Hij bedankte de “martelaren” voor hun zege op de Tempelberg. De anti-Israëlische propagandazender Al Jazeera uit Qatar publiceerde een kolom van Hamas advocaat Stanley Cohen waarin het Palestijnse terrorisme wordt vergoelijkt. In zijn artikel pleit Cohen ervoor dat Arabieren inderdaad het mensenrecht hebben om Joden te vermoorden – zolang ze het maar ‘verzet’ blijven noemen. Er is absoluut geen kwestie van dat het plaatsen van metaaldetectors de aanleiding is geweest van de oproep van Abbas en trawanten tot een nieuwe heilige oorlog. Voor hen is en blijft die Tempelberg enkel en alleen islamitisch en elke Jood die het waagt om daar een voet te zetten doet dat op eigen risico en mag zich als aangeschoten wild beschouwen. Mahmoud Abbas en trawanten weten precies hoe belangrijk Jeruzalem is voor de Joden en Israël. Daarom ontkennen ze keer op keer de Joodse connectie met de stad. Jeruzalem was in de geschiedenis van de islam nooit een belangrijk punt op de Arabische agenda. Honderd jaar geleden had de stad nauwelijks betekenis voor de Arabieren. Dat veranderde toen steeds meer Joden naar het aloude thuisland terugkeerden.

Om de druk van de ketel te halen stemden Premier Benjamin Netanyahu en zijn kabinet op 24 juli in met de moslimeisen, de metaaldetectors en veiligheidscamera’s van de ingangen van de Tempelberg te verwijderen. Het kabinet zegt tot de beslissing te zijn gekomen op advies van verschillende veiligheidsdiensten. Deze beslissing heeft echter juist hen die elke Joodse band met de Tempelberg ontkennen, in de kaart gespeeld. De Israëlische TV-zender Channel 2 meldde op 25 juli dat een enquête liet zien dat het merendeel van de Israëli’s zich tegen de beslissing van het veiligheidskabinet hebben uitgesproken. Op de vraag of het verwijderen van metaaldetectors een juiste beslissing was geweest, noemde 77 procent dit een teken van de capitulatie van Israël en het toegegeven aan de terreur en het geweld van de Palestijnse bendes.

Het verwijderen van de detectiepoortjes rond het Tempelplein leidde tot spontane feestuitingen van grote groepen moslims op straat. Opgehitst door de Palestijnse religieuze en politieke leiders werden gedurende de gewelddadigheden slogans geroepen als “wij zullen opmarcheren naar de Al-Aksa moskee en zullen miljoenen martelaren opofferen.” Ook riepen ze Hamas op een nieuwe terreuroorlog tegen Israël te beginnen. De negentienjarige Palestijnse terrorist Omar Al-Abed voelde zich door de zorgvuldig bedachte retoriek van de Palestijnse leiders kennelijk geroepen om op de avond van vrijdag 21 juli het huis van de Joodse familie Salomon in Halamish binnen te stormen waar hij zich kans zag drie gezinsleden te vermoorden. Het gaat om de 70-jarige Yosef Salomon en twee van zijn kinderen, de 46-jarige Chaya Salomon en de 36 jaar oude Elad Salomon. De vrouw van Yosef, de 68-jarige Tova, raakte gewond en moest in het ziekenhuis aan haar verwondingen geholpen worden. Duizenden mensen kwamen op de uitvaart af.

De dader werd neergeschoten door een buurman van de Salomons. De buurman was een soldaat die op dat moment vrij van dienst was. Hij kwam op geschreeuw af dat hij uit het huis hoorde. Toen hij door een raam keek zag hij het bloedige tafereel en schoot hij de terrorist neer. Voor de inmiddels gewonde Al-Abed was er echter blijkbaar nog niet genoeg bloed verspild. Toen Israëlische paramedici de Palestijnse terrorist probeerden te helpen, probeerde hij ook hen ook nog aan te vallen, maar zonder succes. Hij is voor zijn verwondingen in een Israëlisch ziekenhuis behandeld en daarna overgedragen aan de autoriteiten.

Mahmoud Abbas en trawanten spraken na de verwijdering van de detectiepoortjes rond het Tempelplein van een ‘overwinning’ en noemden de door hen opgehitste volgelingen, helden. Ook Palestijnse terreurbeweging Hamas sprak van een grote overwinning op de bezetters. Diverse Arabische kranten in het Midden-Oosten spraken van een grote overwinning. De beslissing van de Israëlische autoriteiten om de poortjes te verwijderen leidde echter niet tot de beoogde rust maar tot een nieuwe oproep tot een “dag van woede”. Agenten werden opnieuw bekogeld met stenen en Molotovcocktails. Op het dak van de Al-Aksa moskee werd een Palestijnse vlag gehesen en vanaf de Tempelberg stenen op het plein voor de Klaagmuur gegooid.

Het doel was de wereld weer foto’s te leveren waarop te zien is hoe de ‘slechte’ Israëlische politieagenten, de bezetters, tegen hulpeloze Arabieren optreden. De foto’s en de filmbeelden van politieagenten die de Tempelberg betreden en traangas afschieten en de menigte uiteendrijven, is smullen voor de diverse internationale nieuwsbrengers. Dat is wat men wil zien. Israëlische politieagenten die optreden tegen honderden gewelddadige Palestijnen en provocerende vrouwen. Een misstap van de agenten en ze schreeuwen moord en brand. Prachtig allemaal voor de Israël critici.

Deze onlusten leveren niemand iets op, ze brengen alleen schade, pijn en zinloze slachtoffers. Aan beide kanten.

Franklin ter Horst is schrijver.

1 reactieop"Palestijnen vinden altijd wel een reden voor het plegen van terreur"

  1. maurice moshe benhayon | 10/08/2018 om 15:01 | Beantwoorden

    helaas we kunnen de wereld niet veranderd.
    Israël kan vrede hebbe met de Arabieren. op een voorwaarden latte de Palestijn met Israël hun probleem oplossen als deze bij elkaar aan een tafel gaan zitten die 2 hebbe een echt vrede waar is het geld die Arafat hebt van Europa gekregen om Gaza te verbouwen.

Geef een reactie