Peter Hocken: katholiek voorvechter van Israël overleden

Peter Hocken tijdens zijn laatste lezing. Beeld: Katholieke Charismatische Vernieuwing

EINDHOVEN | ‘Met verdriet in ons hart en ook met grote dankbaarheid voor zijn leven’, maakte de stichting Toward Jerusalem Council II het overlijden bekend van Peter Hocken.

Hij overleed vorige maand op 10 juni en werd 84 jaar. ‘Peter Hocken was één van de internationale leiders van TJC-II en hij werd wel eens de motor van TJC-II genoemd. Hij was in 2015 nog de spreker op de Nationale Open Dag van TJC-II in Nederland’, aldus René Leitner,
nationaal coördinator van de stichting die zich inzet voor eenheid tussen messiasbelijdende joden en christenen uit allerlei kerken.

Peter Hocken was een Rooms-Katholieke priester en is internationaal bekend als theoloog. ‘Door zijn enorme inzet voor de eenheid in het Lichaam van Christus was hij ook buiten Rooms-Katholieke kringen zeer gewaardeerd’, meldt Leitner. Hocken gelooft dat God zijn speciale band met het Joodse volk nooit heeft opgegeven.

Een week voor zijn overlijden gaf Hocken een workshop over eenheid. Hij zat daar tussen twee bevriende messiaans-joodse rabbijnen. Het Towards Jerusalem Council ziet die lezing als ‘een kroon op zijn werk’. De video is online te zien:

Wees de eerste die reageert op "Peter Hocken: katholiek voorvechter van Israël overleden"

Geef een reactie