President Rivlin op condoleance bezoek bij de Shnerb familie

Foto: Levi Zoutendijk

President Rivlin heeft vandaag een bezoek gebracht aan de familie van de vermoorde Rina Shnerb, in Hadassa Ein Kerem ziekenhuis in Jeruzalem.

De president bezocht de vader van Rina, rabbijn Eitan Shnerb, die gewond raakte tijdens de terreuraanslag, maar wiens toestand nu is verbeterd, en zijn zoon Dvir die zwaarder gewond was geraakt. Beide liggen nu in dezelfde ziekenhuiskamer. Aan hun zijde waren veel naaste familieleden en vrienden die Eitan en Dvir kwamen ondersteunen tijdens hun herstel.

Nadat de president zijn condoleances en troost had aangeboden aan Rabbi Eitan, zijn zoon Dvir en dochter Tamar, zei Rabbi Eitan: “De manier waarop Am Yisrael ons tot zijn hart heeft gebracht, maakt ons sprakeloos. Onze volk is sterk en we willen U ook versterken, Meneer de President. We zijn allemaal sterk en bidden voor de vrede van de wereld en vooral voor de veiligheid van onze kinderen. Het is mij duidelijk dat als we niet van elkaar houden, we geen kans hebben. “

“Rina was altijd kwaad over hoeveel tijd we op onze mobiele telefoons verspillen,” vertelde Rina’s zus Tamar aan de president en deelde het familie-initiatief in haar nagedachtenis met hem. “Op vrijdag vroeg mijn moeder aan iedereen om in haar nagedachtenis een pauze te nemen in het gebruik van de mobiele telefoons, om iets zinvols te doen. We vragen nu aan alle mensen ook om elke dag een korte tijd geen mobiele telefoon te doen en die tijd te gebruiken om iets zinvols te doen in die tijd,” aldus Tamar.

De president zei tegen rabbi Eitan en zijn kinderen: “U, wonende in Lod, doet iets groots voor de staat Israël en voor het volk Israël. Lod is een microkosmos van ons hele leven hier. Dit is het thuisland van het Joodse volk. Het is het beloofde land en over de hele wereld vertellen mensen ons dat dit is waar we thuishoren. Je geest en bekwaamheden, Rav Eitan, zowel spiritueel als leiderschap, sterken ons allemaal in dit land. We huilen voor Rina, en ze verdient onze tranen, maar we staan ook op en gaan door. En het is zo belangrijk voor ons om ervoor te zorgen dat Rina’s stem gehoord blijft worden. Kies het leven en blijf sterk. “

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   26-08-2019
Beeld:     GPO
Website: https://www.joods.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "President Rivlin op condoleance bezoek bij de Shnerb familie"

Geef een reactie