Pro-Israël betoging “ontroert” Netanyahu (+foto’s)

Zo'n honderd betogers verwelkomden Netanyahu. Beeld: Martin van der Bent

DEN HAAG | De Israëlische premier Benjamin Netanyahu was “ontroerd” toen hij dinsdagmiddag bij Paleis Noordeinde de circa honderd Israël-betogers zag. Zij waren speciaal bijeengekomen om de premier welkom te heten in Nederland. 

“Bedankt voor iedereen die bijeenkwam uit steun voor Israël en opstond tegen een campagne van haat”, schrijft Netanyahu in het Hebreeuws en Engels op zijn Facebookpagina. “Ik zag jullie op het moment dat ik Paleis Noordeinde betrad om de Koning van Nederland, Willem-Alexander, te ontmoeten. Ik was diep ontroerd!”, aldus de premier.

De demonstratie verliep verder rustig. De locatie was van tevoren zo lang mogelijk onder de pet gehouden, uit angst voor reacties uit pro-Palestijnse hoek, zoals in het verleden weleens het geval is geweest bij openbare steunbetuigingen aan Israël.

“In het begin riepen twee islamitisch geklede vrouwen wat Palestijnse leuzen, maar verder is er niet veel bijzonders gebeurd”, vertelt onze verslaggever Martin van der Bent.

Bij Den Haag Centraal stond een tegendemonstratie gepland waar enkele honderden betogers op af kwamen. Zij liepen vanaf het station richting de wijk Bezuidenhout.

Netanyahu ontmoette onder meer minister-president Mark Rutte en de Israëlische ambassadeur Haim Divon. De aangehaalde banden leverden al een concreet voorstel op: ons land wil Israël helpen op het gebied van water en energie, meldt de NOS.

4 Reactiesop"Pro-Israël betoging “ontroert” Netanyahu (+foto’s)"

 1. eindelijk eens een positief geluid van ons volk tot steun voor Israel. Het heeft mij ook geraakt, dank u allen

 2. Deze Demonstratie is georganiseerd door Time To Stand Up For Israel. Reden om de locatie geheim te houden waren niet eerdere bedreigingen..maar het feit dat wij niet wilden dat de tegenpartij met hun agressie richting Buitenhof of Ambassade zou trekken.. We zijn tijdens een demo nooit bedreigd en de politie doe over het algemeen zeer goed werk ter bescherming van ons

 3. 1 Tim 2: Bidt voor Koning Willem Alexander en onze regering, de gezagdragers.

  Jesaja 60 (10-12)
  En dat het Koninkrijk der Nederlanden Israel zal dienen.
  Joel 3Sv.
  En niet mee zal doen om Gods land en de stad van de grote koning, Jeruzalem te verdelen.

  Shalom

 4. Uw land is mijn land en uw God is mijn God.

Geef een reactie