‘Van Agt is moreel kompas kwijt’ | Woede om anti-Netanyahu stellingen

Van Agt noemt Netanyahu "oorlogsmisdadiger". Beeld: EenVandaag

Voormalig CDA-premier Dries van Agt vindt dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu deze week niet hartelijk moet worden ontvangen door Nederland, maar dient te worden opgepakt als “oorlogsmisdadiger”. 

In een uitzending afgelopen maandagavond van het dagelijkse actualiteitenprogramma EenVandaag werd Van Agt uitgebreid aan het woord gelaten.

Waaruit die “oorlogsmisdaden” bestonden? Uit het bouwen van woningen voor Joden.

Het bouwen van woningen voor Joden oorlogsmisdaden noemen, is volstrekt bespottelijk. Hoe kan iemand woningbouw erger vinden dan het vermoorden van onschuldige burgers, mannen, vrouwen en kinderen?

Niets laat duidelijker zien dat de heer Van Agt elk moreel kompas kwijt is. Zoals trouwens ook in zijn tijd als minister bleek uit de vrijlating van échte oorlogsmisdadigers (de Drie van Breda, betrokken bij de moord op honderdduizend Nederlandse Joden) en zijn eigen betrokkenheid bij een oorlogsmisdaad (zijn opdracht om Molukkers dood te schieten nadat die de wapens al hadden neergelegd).

De heer Van Agt beroept zich op de Verenigde Naties, een orgaan dat gedomineerd wordt door de vele islamitische lidstaten en daardoor Israël om de haverklap veroordeelt. Maar zelfs die hebben dit jaar bij monde van het ‘Kwartet’ ook het Palestijnse geweld onomwonden veroordeeld:

‘Het aanhoudende Palestijnse geweld, de terreuraanslagen tegen burgers en het aanzetten tot geweld ondermijnen de hoop op vrede. Deze verergeren het wantrouwen en zijn fundamenteel onverenigbaar met een vreedzame oplossing.’

Dat de heer Van Agt weinig waarheidsgetrouw over het Midden-Oosten bericht, blijkt ook uit zijn ijver om de internationaal als terreurorganisatie bestempelde Hamas tegemoet te komen. Zijn argument is dat Hamas wel af zou willen zien van de vernietiging van Israël. Hamas zegt zelf keer op keer dat dit onzinnige wensdromen zijn, gezien haar fundamenteel islamitische karakter – en zet zo de heer Van Agt lelijk in zijn hemd.

Het is triest dat EenVandaag Van Agt zo onzinnig laat inhakken op een premier van een bevriende staat en de enige democratie in het Midden-Oosten.

Dat deed de publieke omroep niet bij eenzelfde bezoek vorig jaar, van de Palestijnse president Abbas, hoewel daar heel wat meer reden voor is:

zijn dictatuur (al tien jaar geen verkiezingen meer gehouden),
zijn hand in terreuraanslagen (onder ander op de Olympische Spelen in München),
zijn proefschrift dat de Holocaust bagatelliseert en was uitgelokt door “de zionisten” en
zijn racistische ophitsing tot de laatste Palestijnse terreurgolf.

Waarom toch deze verwrongen beeldvorming, waarbij islamitisch geïnspireerde terreur keer op keer onder het tapijt wordt geveegd, zelfs nu deze ook Europa heeft bereikt?

Dit is een (ingekorte) gezamenlijke verklaring van het Simon Wiesenthal Instituut en Likoed Nederland. 

2 Reactiesop"‘Van Agt is moreel kompas kwijt’ | Woede om anti-Netanyahu stellingen"

  1. Driessssssssss Veracht sist als “de slang” met zijn giftige tong. We weten allen wie die slang, “lucifer” is en dat zijn kop onder de hiel van de leeuw van Judah vermorzeld zal worden, HalleluYah

  2. Tja, ik ben bang dat de gemiddelde persoon in Nederland en daarbuiten niet veel met de uitlatingen van van Agt en de gekleurde media doen.
    Behalve dan dat ze negatief worden beinvloed.
    Israel een volk op de terugweg naar herstel, Gods hand is duidelijk zichtbaar en zal uiteindelijk voor een ieder zichtbaar zijn. Maar voor diegene die vasthoud dat Ezau Zijn eerstgeborene is, is Israel niet acceptabel. dat zal niet beter worden alleen maar erger ben ik bang. Maar hebben wij niet de belofte erbij gekregen dat als het zo erg wordt, dat wij dan omhoog moeten kijken? Zijn arm is niet verkort, Hij komt naderbij! Dan staat Israel daar, een heel stuk groter land dan nu, een Koning waar je niet (meer) mee sold. Maar dan moeten wij wel die Israel zijn, bestaande uit Jood en Griek die volkomen Hem toebehoort en elkaar steunen in eenheid. 1 gebed voor die ene God vanuit 1 volk. In de laatste dagen zullen er veel spotters zijn, maar zij hebben niet het laatste woord. shalom

Geef een reactie