De profetie van Bileam blijft actueel

Foto: Levi Zoutendijk

Tijdens de herdenking van de Yom Kippoer oorlog verwees de Israëlische premier Netanyahu naar de profetie van Bileam in Numeri 23:9. Daar staat: ‘Want vanaf de top van de rotsen zie ik hem, vanaf de heuvels neem ik hem waar; zie, dat volk woont afgezonderd, onder de heidenen rekent het zich niet.’

Tijdens de Yom Kippoer oorlog in oktober 1973 wat dat de situatie. Israel stond vrijwel alleen, de situatie was kritiek en pas in de loop van de strijd kwam er militaire hulp van elders, onder meer van Nederland en Amerika.
De boodschap van de premier was helder: Ook nu en in de toekomst kan de situatie zich voordoen dat we alleen staan. ‘Daarom moeten we onszelf kunnen verdedigen in elke situatie.’

Nu staat Amerika nog zij-aan-zij met Israel. Maar blijft dat ook zo? Dat is ook in Israel deze week een veelbesproken vraag nadat Amerika zich plotseling terugtrok uit Koerdisch gebied.

Dit is niet zo’n vreemde vraag. De Bijbel wijst immers in die richting. Zacharia 12:3 zegt dat alle volken van de aarde zich eenmaal tegen Jeruzalem zullen keren. Laten wij daarom blijven bidden voor de vrede van Jeruzalem.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:                19-10-2019
Auteur:                Dirk van Genderen
Beeld:                  www.christipedia.nl
Website:              https://www.dirkvangenderen.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "De profetie van Bileam blijft actueel"

Geef een reactie