Respect Award als waardering voor de Marechaussee beveiliging

Foto: Levi Zoutendijk

De Koninklijke Marechaussee heeft de CIDI Respect Award uitgereikt gekregen uit waardering voor het beveiligen van Joodse scholen en synagogen tegen mogelijke terreur. De marechaussee neemt die beveiliging al een aantal jaren op zich.

Het CIDI reikt de Respect Award jaarlijks uit aan een organisatie of persoon die zich op een bijzondere manier heeft ingezet tegen antisemitisme.

„Dankzij de bescherming van de mannen en vrouwen van de Koninklijke Marechaussee kunnen Joden hun geloof en identiteit in vrijheid en veiligheid beleven. Die beveiliging is onmisbaar”, aldus CIDI-voorzitter Ronnie Eisenmann bij het overhandigen van de onderscheiding. Die werd in ontvangst genomen door het Hoog Risico Beveiligingseskadron, het marechaussee-onderdeel dat verantwoordelijk is voor de beveiliging van Joodse scholen en gebedshuizen in de grote steden.

Meerdere Joodse instellingen in Europa waren de afgelopen jaren doelwit van een aanslag, zoals recent nog een aanval op een synagoge in het Duitse Halle door een rechts-extremist, enkele dagen eerder op de Neue Synagoge in Berlijn door een asielzoeker uit Syrië, en eerder een aanslag op een sjoel in Kopenhagen (2015), een Joodse supermarkt in Parijs (2015), het Joods museum in Brussel (2014) en op een Joodse school in Toulouse (2012).

Bron: Nieuwsbrief NIK

Wees de eerste die reageert op "Respect Award als waardering voor de Marechaussee beveiliging"

Geef een reactie