Theologen naar Israël voor ontmoeting Joden en christenen

Aart Brons is samen met zijn vrouw uitgezonden naar Israël.

Het Kerk en Israël deputaatschap van de Christelijk Gereformeerde Kerk stuurt donderdag ruim vijftien christelijke theologen naar Israël voor een 8-daagse reis om Joden en christenen te ontmoeten.

De groep verblijft in Jeruzalem, “waar we ook het leeuwendeel van onze ontmoetingen en gesprekken zullen hebben”, aldus dominee Rob van der Toorn.

Het kerkelijk Israël-dispuut wil “verschillende perspectieven” van in Israël wonende en werkende christenen horen. Zo bezoekt de groep de Syrische monnik Raban Mushe Cicek en de Anglicaanse voorganger David Plieggi.

Van der Toorn, christelijk-gereformeerd predikant in Leiden: “Maar vooral ook de ontmoeting met Joden: we maken een shabbatsviering mee bij gezinnen, spreken verschillende rabbijnen en zullen samen met studenten en rabbijnen van het Schechterinstituut de Schriften openen en lezen uit Tenach [Oude Testament] en Talmud [Mondelinge overlevering] rondom het thema ‘Wat is Israël’.”

Het deputaatschap houdt zich bezig met de joodse wortels van de kerk en is verbonden aan het Centrum voor Israëlstudies. Aart Brons is als ‘Israël-consulent’ namens beide organisaties uitgezonden naar het Beloofde Land.

De christelijke leidsmannen houden tijdens de reis een blog bij.

Lees hier een interview met Jacco Overeem, de nieuwe voorzitter van het Centrum voor Israëlstudies (CIS). ‘Er lijkt soms sprake van Israël-moeheid’

Wees de eerste die reageert op "Theologen naar Israël voor ontmoeting Joden en christenen"

Geef een reactie