‘CDA, sta achter Israël!’

Roger van Oordt, directeur Christenen voor Israël (CvI), is niet blij met het CDA. Foto: CvI

Christenen voor Israël vraagt haar achterban om massaal Tweede Kamerleden van het CDA te mailen om hen “met klem op te roepen achter Israël te staan”. 

De stichting, met een achterban die in de tienduizenden loopt, stuurde woensdagmorgen een mail waarin tot de mail-actie wordt opgeroepen. Aanleiding is de stemming op enkele moties van gisteren in de Tweede Kamer. “Door de tegenstem van het CDA is geen meerderheid verkregen voor de motie om eenzijdige etikettering van producten uit Judea, Samaria en de Golan te stoppen. Daarnaast had het CDA mede een motie ingediend om Israël economisch onder druk te zetten door het associatieverdrag met Israël eventueel te stoppen. Een discriminerende maatregel tegen de Joodse staat. Want handel met Turkije, Syrië, Egypte zou wel mogen en handel met Israël – de enige democratie in het Midden-Oosten – niet?”, schrijft directeur Roger van Oordt.

Binnenkort wordt in de Tweede Kamer gestemd over een motie van SGP-leidsman Kees van der Staaij tegen de financiering van organisaties die de pro-Palestijnse BDS-beweging steunen – ‘Boycot, Sancties en Desinvesteringen’ om Israël te isoleren. De motie is ingediend door SGP, ChristenUnie en VVD. “Het CDA heeft haar positie in deze te behandelen motie nog niet definitief bepaald”, aldus Van Oordt. “Op dit moment is nog niet bekend wanneer de stemming over deze motie zal plaatsvinden. Het kan morgen zijn, maar ook volgende week.”

CDA-Kamerlid Raymond Knops zei gisteren in een reactie tegenover MessiaNieuws dat hij de ontstane commotie begrijpt, maar zich niet kan vinden in “het frame dat wij nu tegen Israël zijn”. Knops, woordvoerder defensie en buitenlandse zaken: “Het CDA staat kritisch tegenover zowel Israël als de Palestijnen en voert een gebalanceerd beleid. Waar twee partijen in conflict zijn, hebben beide verantwoordelijkheid.”

1 reactieop"‘CDA, sta achter Israël!’"

 1. Beste Sjoerd,
  Allemaal Bla,bla,bla!!! Het CDA zal pas echt een christelijke politiek partij zijn als het zich niet politiek, maar openlijk uitspreek tegen de palestijnse corruptie en geldverslindende palestijnse autoriteit die zich zelf verrijkt met EU geldelijke steun. Kijk naar de weduwe van Yasser Arafat met haar miljoenen op de Zwitserse bank van mijn en jouw belastingcenten. Abbas is er nog fortuinlijker mee geworden.
  Het CDA moet duidelijk afstand nemen van de door Dries van Agt’s waan- en anti Zionistische uitspraken.
  Lef tonen zou ik dat noemen!! En dat is juist wat er al jaren ontbreekt bij het CDA.
  Vandaar dat kleine aantal zetels. Deze weg leidt helaas (politiek gezien) naar de totale ondergang in plaats van herstel. Misschien moet de letter C maar uit de partij
  Wie Israël niet zegent zal ten onder gaan. Succes verzekert voor de PVV.

Geef een reactie