Update Midden-Oosten: opmerkelijke samenwerking Iran-Rusland-Turkije, Palestijnen toegelaten tot Interpol en een baanbrekende toespraak bij de VN

Rembrandt

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week uit het Midden-Oosten, geselecteerd door Dirk van Genderen.

Opzienbarende ontwikkeling: Groeiende band tussen Rusland, Turkije en Iran

Zo’n 2500 jaar geleden schreef de profeet Ezechiël dat in de laatste dagen het Joodse volk zou terugkeren naar haar eigen land, uit alle landen van de wereld, om het te herbouwen. In de hoofdstukken 38 en 39 schrijft de profeet dan over de ‘Gog en Magog oorlog’. Over deze hoofdstukken is al veel gesproken, geschreven en nagedacht. Gaat deze strijd nog plaatsvinden voor de komst van de Heere Jezus?

Ezechiël schrijft over een dictator, die wordt geïdentificeerd als Gog. Hij zal opstaan in Magog (zoals Rusland in Bijbelse tijden bekend stond) en zal een samenwerking aangaan met Iran (het Bijbelse Perzië) en Turkije (het Bijbelse Gomer) en verschillende andere landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De gezamenlijke alliantie zal vervolgens Israel aanvallen.

De afgelopen week was de Russische president Poetin op bezoek bij de Turkse president Erdogan. Er werd gesproken over nauwere samenwerking tussen beide landen. Dat is opmerkelijk, omdat in december 2015 de spanningen tussen beide landen nog hoog opliepen toen Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig neerschoot.

Volgens Al Arabiya was Poetin speciaal in Turkije om het bondgenootschap tussen Rusland, Turkije en Iran te versterken. Wanneer je zoiets leest, is het niet zo moeilijk om de link met Ezechiël 38 en 39 te leggen.

Wat nu gebeurt tussen Rusland, Iran en Turkije is in ieder geval opmerkelijk. Laten we alert zijn op de verdere ontwikkelingen. Tegelijk past ons een zekere terughoudendheid. Het is nog te vroeg om Poetin te betitelen als Gog. (Bron: Joel Rosenberg)

Palestijnse Autoriteit mag zich aansluiten bij Interpol

Hoewel Israel zich er fel tegen verzette, heeft Interpol het verzoek van de Palestijnse Autoriteit (PA) geaccepteerd om zich aan te mogen sluiten bij deze Internationale Politieorganisatie. Van de 190 lidstaten stemde 76 procent voor aansluiting van de PA bij Interpol.
Zowel Israel als Amerika keerden zich fel tegen aansluiting, omdat de PA geen soevereine staat is. Israel vreest dat de PA het lidmaatschap kan misbruiken om Israëlische soldaten en politieke leiders te laten vervolgen of om hun uitlevering te vragen na defensieve acties van Israel in Judea of Samaria. (Bron: IsraelNationalNews)

Zoon van oprichter Hamas beschuldigt Palestijnse Autoriteit voor de VN

In een deze week gehouden debat in de VN-Mensenrechtenraad over de mensenrechtensituatie in Israel en de Palestijnse gebieden beschuldigde Mosab Hassan Yousef de Palestijnse Autoriteit van misdaden tegen de Palestijnen. Hij is de zoon van sjeik Hassan Yousef, de oprichter van Hamas.

Mosab sprak namens UN Watch, een groep waarnemers die de mensenrechten monitoren in Israel en de Palestijnse gebieden. Tijdens de bijeenkomst klonken eerst de bekende verwijten richting Israel.

Maar de meeste aandacht trokken de woorden van Mosab. ‘Ik groeide op in Ramallah als lid van Hamas. Ik richt mijn woorden nu tot de Palestijnse Autoriteit, die beweert de ‘enige wettige vertegenwoordiger’ van het Palestijnse volk te zijn. Ik vraag: waar komt deze wettigheid vandaan? Het Palestijnse volk heeft u niet gekozen en heeft u niet aangesteld om hen te vertegenwoordigen. U hebt uzelf benoemd. Dit blijkt duidelijk uit een totale schending van hun mensenrechten. U draagt in feite nauwelijks zorg voor de Palestijnen en hun ontwikkeling. U kidnapt Palestijnse studenten van de campus en martelt hen in uw gevangenissen. U martelt uw politieke rivalen. Het lijden van het Palestijnse volk is het gevolg van uw zelfzuchtige politieke belangen. U bent de grootste vijand van het Palestijnse volk. Indien Israël niet zou bestaan, zou u niemand de schuld kunnen geven. Neem de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van uw eigen handelen. U wakkert de vlammen van het conflict aan doordat u misbruik blijft maken van uw macht. Ook gebruikt u dit platform om de internationale gemeenschap en de Palestijnse samenleving te misleiden, zodat ze geloven dat Israël verantwoordelijk is voor de problemen die u schept.’ (Bron: Israel Today)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: opmerkelijke samenwerking Iran-Rusland-Turkije, Palestijnen toegelaten tot Interpol en een baanbrekende toespraak bij de VN"

Geef een reactie