Update Midden-Oosten: deze terrorist werkte voor Artsen zonder Grenzen, geestelijke strijd om Israel en om het Joodse volk, EU gaat terreurstaat Iran extra steunen

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in het Midden-Oosten.

Deze terrorist werkte voor Artsen zonder Grenzen

Het Israëlische leger, de IDF, heeft bekendgemaakt dat de Palestijn die kortgeleden bij de grens met Gaza werd doodgeschoten, werkzaam was bij de hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG). Het gaat om Hani Majdawali. Volgens de IDF opende hij als eerste het vuur op Israëlische soldaten en gooide een handgranaat naar hen, waarna de Israëlische militairen hem doodschoten.

AzG heeft de dood van Majdawali bevestigd. ‘Wij zijn bezig de omstandigheden van dit uiterst verontrustende incident te verifiëren en te begrijpen, verder kunnen we geen commentaar geven,’ aldus de hulporganisatie. Volgens zijn broer Osama had Hani het wapen zelf van zijn eigen geld gekocht. Hij beschrijft hem als een ‘martelaar’, die zijn zwangere vrouw alleen achterlaat.

AzG, die in alle conflictsituaties waar medewerkers actief zijn, aangeeft altijd neutraal te zijn, is door deze berichtgeving ernstig in verlegenheid gebracht. (Bron: Reuters)

Geestelijke strijd om Israel en om het Joodse volk

Veel christenen hebben helaas weinig of niets met Israel en met het Joodse volk. Anderen voelen meer betrokkenheid of zijn zeer betrokken bij Israel en bij het Joodse volk.
We steunen Israel en bidden voor het Joodse volk. Velen bidden om bescherming van Israel, anderen om de bekering van het Joodse volk en de spoedige wederkomst van de Heere Jezus.

Ik meen dat we ons er te weinig van bewust zijn dat er ook een geestelijke strijd woedt om het Joodse volk. Een strijd die zich uit in de zichtbare dreiging vanuit bijvoorbeeld Iran, Hamas en Hezbollah. Maar ook aan een strijd die woedt in Israel, die onder meer zichtbaar is in de grote aantallen abortussen en in de pijlen die de homobeweging juist op Israel richt. Enkele jaren geleden werd Tel-Aviv al uitgeroepen tot homohoofdstad van de wereld. Laten we daarom met name ook bidden om de geestelijke bescherming van het Joodse volk.

EU gaat terreurstaat Iran extra steunen

Terwijl Amerika nieuwe sancties oplegt aan Iran gaat de EU Iran juist extra steunen met maar liefst 18 miljoen euro, ter verlichting van de Amerikaanse sancties. Dit bedrag komt bovenop de 32 miljoen euro die al door de EU was uitgetrokken om het nucleaire akkoord te redden, dat Amerika eerder opzegde. Het is geld van ons, geld van mij. Bedenk hierbij dat Iran wellicht de grootste financier is van het internationale terrorisme. De jaarlijkse steun van Iran aan terreurorganisaties als Hamas en Hezbollah wordt geschat op wel 2,5 miljard dollar. Laat Nederland zich duidelijk distantiëren van deze EU-beslissing. (Bron: Jerusalem Post)

Hoever gaat Facebook met censuur?

Steeds vaker ontvang ik berichten dat Facebook censuur toepast op uitingen die in hun ogen niet gepast zijn. Soms heeft dat te maken met Israel, soms met het christelijke geloof, soms met de prolife strijd en soms met mensen of organisaties die zich bezighouden met samenzweringstheorieën.

Op zich is het goed dat Facebook kritisch kijkt naar wat er wordt gepubliceerd, maar ik meen dat soms verkeerde keuzes worden gemaakt. Deze week ontving ik een bericht dat een prolife uiting was geweerd. Op de foto werd getoond wat er bij een abortus gebeurt, hoe een ongeboren kindje wordt verbrijzeld. Dat is verschrikkelijk om te zien, maar het is wel de waarheid. Waarom zou de wereld dat niet mogen zien?

Een ander voorbeeld is het weren van een advertentie die dominee Solomon op Facebook wilde plaatsen, met de tekst ‘Speak the truth, Love God, Defend America’ (Spreek de waarheid, Heb God lief, Verdedig Amerika). Volgens Facebook was de advertentie ‘te politiek’.

‘Het heeft helemaal niets met politiek te maken,’ aldus de dominee, ‘het gaat mij om de geestelijke en morele inhoud van de tekst. Ik heb gediend als legerpredikant in het Amerikaanse leger,’ vervolgt Solomon. ‘Ik ben in Irak geweest, in Afghanistan, ik heb letterlijk Amerika verdedigd. Het eenvoudig aanmoedigen van mensen om eerlijk te zijn, van God te houden en Amerika te verdedigen, is toch beslist niet controversieel?’ (Bron: Charisma)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: deze terrorist werkte voor Artsen zonder Grenzen, geestelijke strijd om Israel en om het Joodse volk, EU gaat terreurstaat Iran extra steunen"

Geef een reactie