Video: Oorlogswonder tijdens de Yom Kippoer oorlog

Foto: Levi Zoutendijk

Een gevangen genomen Syrische commandant legde uit waarom hij zich tijdens de Yom Kippoer oorlog in 1973 terugtrok, toen zijn honderd­vijftig tanks op het punt stonden door te stormen naar het centrum van de Joodse Staat.

Toen de Yom Kippoer oorlog begon, kreeg een kleine groep Israëlische tanks de opdracht om de Golan­hoogten te bewaken tegen een invasiemacht van drie Syrische infanterie­divisies en meer dan duizend Syrische tanks.

Op de vierde dag van de oorlog stonden slechts drie Israëlische tanks tegen 150 vijandelijke tanks in een gebied van de Golan dat nu bekend staat als de Vallei der Tranen.

In plaats van tegen de drie tanks op te treden, keerden de Syrische troepen zich plotseling en onverklaarbaar om en keerden terug naar Syrië. Waarom ze dit deden bleef een mysterie, totdat de Mossad de commandant van de 9de Legerdivisie van Syrië ondervroeg. Ontdek de schokkende feiten die de commandant onthulde.

Een reactie op deze video:
‘Dit verhaal is waar, hoewel mij een ander einde werd verteld. Ik heb ooit een man in Israël ontmoet die gewond was geraakt in de oorlog van 1973. Hij was bewusteloos, dus hij wist pas wat hem werd verteld toen hij weer bij bewustzijn kwam. De andere soldaten vertelden hem dat ze verbaasd waren dat de Syriërs zich plotseling omkeerden en zich terugtrokken. De IDF vroeg een gevangen Syriër, waarom ze zich plotseling terugtrokken. Hij zei: ‘We zagen een massa tanks van uw kant komen. Het waren er veel te veel voor ons’.
Hoewel deze veteraan en degenen die het verhaal hoorden, dachten dat de Syriërs engelen zagen die de vorm van tanks aannamen, beschrijft dit verhaal de engelen als helemaal wit. Misschien zagen verschillende Syrische soldaten het engelachtige leger anders, maar het verhaal is vergelijkbaar met het Bijbelse verhaal, waarin engelen de vijand van Israël voor de gek houden.’

– – – – –

Bronvermelding
Datum:         09-10-2019
Auteur:         Redactie Israeltoday.nl; UwI
Website:       http://www.israeltoday.nl

– – – – –

 

Wees de eerste die reageert op "Video: Oorlogswonder tijdens de Yom Kippoer oorlog"

Geef een reactie