Videoproject ‘De Verkenners’ wil kinderen met Israël verbinden

Deze week is het videoproject ‘De Verkenners’ gelanceerd, een initiatief van het Centrum voor Israël Studies (CIS), het Steunfonds Israël / Isaac Da Costa en Stichting Steun Messias-belijdende Joden. De naam is geïnspireerd door de twee verkenners, die Jozua vooruit stuurde om het Beloofde Land te verkennen. ‘Net als deze verkenners gaan wij in de video’s op pad om Israël te ontdekken.’

Elke week verschijnt een nieuwe video met informatie over Bijbelse plaatsen, gewoonten en feesten op de website www.deverkenners.info. De video’s duren gemiddeld vijf minuten en zijn vooral bedoeld voor de oudere kinderen in het basis­onderwijs en jeugd­verenigingen.

De video’s worden gemaakt door Albert en Martha Groothedde, die in 2018 namens het CIS zijn uitgezonden naar Israël, en Benjamin en Rebecca Kroese, die in Israël een videoproductiebedrijf ‘Frontline Media’ runnen, met als doel om organisaties en bedrijven te verbinden met Israël.
Benjamin: ‘De Verkenners is mijn favoriete project! Tegelijkertijd plaatst het me ook voor uitdagingen. Ik heb al verschillende keren mijn hoogtevrees moeten overwinnen om toch de mooiste beelden te kunnen vastleggen. Maar het is het mij meer dan waard!’

In het Reformatorisch Dagblad legde Martha Groothedde het doel van het videoproject uit: ‘De mainstream media geven een eenzijdig beeld van wat er gebeurt in Israël. De berichtgeving rondom spelende conflicten kan antisemitisme tot gevolg hebben. Wij vinden het belangrijk dat de eerste kennismaking van kinderen met Israël een positieve ervaring is. Er is nog zoveel meer in Israël wat we de kinderen willen meegeven. We verlangen er naar, kinderen op een positieve manier te verbinden met Israël en het Joodse volk’.

Inmiddels zijn de eerste video’s op de website te zien. Ze tonen o.a. het Meer van Galilea, de Olijfberg, de muren van Jeruzalem, Bethlehem en Jericho.

Wees de eerste die reageert op "Videoproject ‘De Verkenners’ wil kinderen met Israël verbinden"

Geef een reactie