Vier het Loofhuttenfeest met ons mee!

Foto: Levi Zoutendijk

De viering van het Loofhuttenfeest wordt weer een ‘Reveilmoment’. Hoe vertaal je het thema ‘Leef!’ van de afgelopen Reveilweken naar de drukke praktijk van het leven van alledag? Tijdens het Loofhuttenfeest viert Israël de volkomen afhankelijkheid van de Eeuwige en dat juist op het moment dat de zegeningen van het Beloofde Land onder handbereik zijn. Zo kunnen ook wij leren dat God te vertrouwen is, dat Hij ons echt niet zal laten vallen als we radicaal voor Hem kiezen en dat we onbezorgd en vol vertrouwen achter Jezus aan mogen gaan. Wees welkom en vier het Loofhuttenfeest met ons mee!

Het Loofhuttenfeest is een feest van opwekking en vernieuwing van Gods Woord. Het Soekot-feest duurt zeven dagen en je slaapt in een hut in je eigen tuin, een herinnering aan de woestijntocht van het Joodse volk en Gods bescherming. Je eet in de hut die de kinderen kunnen versieren. Het feest zit vol symboliek, met verwijzingen naar de Messias. Bijvoorbeeld dat het een ‘feest van blijdschap’ is. Het feest wordt ook wel het ‘feest van de naties’ genoemd, omdat alle volkeren welkom zijn om het Loofhuttenfeest mee te vieren.

Kids programma

Als de grote mensen in de zaal blijven, kruipen de kinderen van 3-12 jaar in de Kids-loofhut om feest te vieren! Feest, omdat God ook de kinderen beschermt! Hóe Hij beschermt, gaan we in de loofhut leren van het volk Israël. Want wat doen ze daar in die loofhut en wat betekent dat allemaal? Dodi en Sjosjannah gaan het je vertellen en nemen je misschien wel mee naar Jeruzalem…

Proeven aan het Bijbelse feest

Near East Ministry biedt de mogelijkheid om eens te proeven aan dit Bijbelse feest en met andere christenen erover in gesprek te gaan. Door te leren van en over Israël en de Joodse wortels van ons christelijke geloof, ontdek je meer over Gods karakter.

Praktische zaken

Kosten voor het evenement zijn € 10 voor 12 jaar en ouder en € 5 voor kinderen tot en met 11 jaar. Wij zorgen voor een soep en een broodje. Neem contant geld mee en betaal je deelnemersbijdrage aan het begin van het evenement. Verschillende gezinnen hebben zich al opgegeven. Geef je op voor 15 oktober via het online formulier!

Het formulier vind je hier.

Bron: Nieuwsbrief NEM

Wees de eerste die reageert op "Vier het Loofhuttenfeest met ons mee!"

Geef een reactie