‘Wees een licht in de toenemende duisternis’

Israël-dominee Willem Glashouwer. Beeld: Archief Christenen voor Israël

“Jezus stuurde zijn twaalf Joodse vrienden erop uit om getuigen te zijn. Maar waar moesten ze getuigen van zijn? Niet van zijn kruisdood, maar van zijn opstanding.”

Dat zei dominee Willem Glashouwer vanmorgen tijdens een Hemelvaartdienst in de Hervormde Gemeente Vreeswijk in Nieuwegein. “Er stierven vele Joden, veroordeeld door de Romeinen, aan het kruis in die tijd. Alleen vanuit de opstanding van Jezus krijgt zijn kruisdood betekenis: God zette een streep door de dood.” Jezus is het offer om de dood te overwinnen, aldus Glashouwer.

Daarnaast vertelde de aan Christenen voor Israël verbonden theoloog over het Onze Vader. “Uw Koninkrijk kome, uw wil geschiedde, gelijk in de hemel alsook op aarde, leert Jezus ons. Als Hij terugkomt, gaat onze ziel niet naar de hemel, we blijven op aarde. Het Koninkrijk komt naar ons toe.” Volgens Glashouwer zal de Messias in die tijd vanuit Jeruzalem over de aarde regeren. “Een 100-jarige is dan een jongeling, terwijl iemand vandaag de dag op die leeftijd stokoud is”, zoals in Jesaja 65:20 staat geschreven:

Daar zal niet meer zijn een zuigeling die maar enkele dagen leeft of een oude man die zijn dagen niet zal volmaken, want een jonge man zal sterven als een honderdjarige, maar een zondaar, al is hij honderd jaar, zal vervloekt worden.

Glashouwer uitte zijn zorgen over de toenemende “duisternis in de wereld” en riep de toehoorders op om daar tegenwicht aan te bieden. “De eindtijd krijgt steeds meer gestalte.”

Wees de eerste die reageert op "‘Wees een licht in de toenemende duisternis’"

Geef een reactie