Abbas veroordeelt terreur in Sri Lanka, maar veroordeelt nooit de terreur tegen Israëli’s

Foto: Levi Zoutendijk

PA-chef Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas, haastte zich om de gruwelijke terreuraanslagen te veroordelen die op zondag in Sri Lanka plaatsvonden, waarbij tot op heden 310 mensen werden vermoord bij zelfmoordaanslagen die blijkbaar werden uitgevoerd door een islamitische terreurgroep.

Abbas’ veroordeling komt niet als een verrassing, omdat het zijn gewoonte is om terreur te veroordelen wanneer het in het buitenland plaatsvindt – in tegenstelling tot zijn gebrek aan veroordeling van terreur tegen Israëli’s.

Na de tragedie in Sri Lanka, die hij ‘crimineel en gruwelijk’ noemde, riep Abbas de wereld op samen terreur te bestrijden. Volgens WAFA, het officieel persbureau van, zei Abbas op 21 april 2019:

Terrorisme verspreidt zich als een epidemie over de hele wereld. Ik roep de landen van de wereld op om samen te werken om het terrorisme uit te roeien en om geen racistische groeperingen te tolereren die aanzetten tot geweld en haat.

Abbas’ oproep om terreur te bestrijden staat in schril contrast met zijn herhaalde geloften thuis om door te gaan met zijn financiële steun voor gevangengenomen terroristen, vrijgelaten terroristen, gewonde terroristen en de families van dode terroristen – wat er ook gebeurt.

Abbas herhaalde keer op keer dat de PA deze terroristen zal steunen, zelfs als de PA nog maar ‘één cent meer over heeft‘, en heeft zijn wil getoond om dit te doen door de salarissen van openbare werknemers te verlagenin plaats van salarissen aan de terroristen om de De huidige financiële crisis van PA.

Abbas’ reactie op de terreur in Sri Lanka is opvallend vergelijkbaar met zijn recente ‘verontwaardigde’ toespraak voor Amerikaanse universiteitsstudenten. Volgens de openbare omroep PA TV, verklaarde Abbas op 24 maart 2019 met een uitgestreken gezicht:

We zullen geen ander pad kiezen dan onderhandelingen … We geloven in vrede en geloven in veiligheid voor iedereen … We hebben afspraken gemaakt met 83 staten in de wereld … over één kwestie: de oorlog tegen terreur in de wereld, terreur in al zijn vormen, variaties en bronnen.

Echter, de Palestijnse Media Watch heeft de hypocrisie van de Palestijnse leider blootgelegd. De dag voor de toespraak van Abbas, kondigde zijn Fatah-afgevaardigde Mahmoud Al-Aloul de Palestijnen aan dat terrorist Omar Abu Laila – die een week eerder twee Israëliërs vermoordde – ‘alle jonge Palestijnen vertegenwoordigt’ en dat Abbas ‘eigen Fatah-beweging ‘trots’ is op hem.

Op de officiële Facebook-pagina van Al Fatah, de politieke factie van en geleid door Mahmoud Abbas, luidde het op 23 maart 2019:

We zijn buitengewoon trots, dit is Omar Abu Laila, die zijn keuze uitvoerde, die de keuze van het volk uitvoerde … waarmee hij jullie allemaal vertegenwoordigt, alle jonge Palestijnen vertegenwoordigt.

PMW documenteerde verder hoe de PA en Fatah dezelfde moordenaar in een Palestijnse symbool en held hebben veranderd.

Plaatje hierboven: Leden van de islamitische terreurgroep National Thowheeth Jama’ath (NTJ) pleegden zelfmoordaanslagen tegen christen kerken in Sri Lanka tijdens het Paasfeest op 21 april 2019. Meer dan 310 mensen werden gedood [beeldbron: Deccan Herald]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “Abbas condemns Sri Lanka terror but never condemns terror against Israelis” van 22 april 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Wees de eerste die reageert op "Abbas veroordeelt terreur in Sri Lanka, maar veroordeelt nooit de terreur tegen Israëli’s"

Geef een reactie