‘Lopen in de vreugde van Loofhutten’ | Actieprijs voor reis met Jeruzalemmars

Jo le Poole, rechts in het midden, tijdens de Jeruzalemmars van 2015.

Het is zijn hart en ziel, Jo le Poole organiseert samen met zijn vrouw Marjan namens Israël Idoed Reizen diverse vakanties voor christenen die het Beloofde Land willen ontdekken. 

Israël Idoed Reizen biedt in de maand juli haar Loofhuttenfeest-reis naar het Beloofde Land voor een actieprijs aan. “We zullen dagelijks lopen in de vreugde van het Loofhuttenfeest”, zegt Jo le Poole, oprichter van het christelijke reisbureau naar Israël. “Loofhuttenfeest is een voorafschaduwing van nog meer glorieuze tijden. Het draait allemaal om de Messias, de komende Koning, zoals beschreven in Zacharia 14 en met een diepere betekenis in 1 Petrus 2: Kom naar Hem toe als naar een levende steen, die wel door de mensen verworpen is, maar bij God uitverkoren en kostbaar, dan wordt u ook zelf, als levende stenen, gebouwd tot een geestelijk huis, tot een heilig priesterschap, om geestelijke offers te brengen, die God welgevallig zijn door Jezus Christus. (HSV) Denk met die tekst in het hoofd aan de (dode) stenen die de Israëlieten tijdens de slavernij in Egypte moesten maken.”

De reis staat in het teken van verbinding en ontmoeting met Joden, aldus Le Poole. “De sfeer meemaken van het zitten in een loofhut en het lopen van de Jeruzalemmars, met alle volkeren van de wereld, zijn onderdeel van deze loofhuttenreis. We verblijven in een hotel in de omgeving van de bekende Jaffastraat, vlakbij de Oude Stad in Jeruzalem.”

De Doetinchemmer, waar tevens het kantoor van Idoed (“bemoediging”) is gevestigd, organiseert sinds 2012 verschillende reizen naar het Heilige Land. Op het moment van schrijven, zit zijn vrouw Marjan met een groep jongeren in Israël. Andere opties zijn de verbindings-, bemoedigings- of profetische reizen. “We werken samen met mensen in Nederland en Israël, Joods en niet-Joods, zolang ze hart voor en kennis van de cultuur en het land Israël hebben.”

Vanwaar die passie voor het land en volk Israël? Le Poole: “Als kind had ik al een roep en verlangen om naar Israël te gaan. Ik moest en zou meer over het land weten. Dat verlangen werd in de loop van mijn leven steeds sterker en in 2010 was het dan eindelijk zover. Samen met mijn gezin zijn we afgereisd naar Israël. Maar toen kwam ineens de twijfel en tegenwerking van mijzelf en wilde ik niet meer gaan. En toch: als God een wil met een mens heeft, dan zal je moeten gaan, dan kun je doen wat je wilt, maar dan drijft Hij je erheen. Deze reis legde de basis voor een christelijke reisorganisatie, gespecialiseerd in reizen naar Israël.”

Loofhuttenreis (9 dagen) met de Jeruzalemmars; vertrek 17 oktober 2016. Actieprijs tot 29 juli 2016 van €1.393,00 voor €1.299,00 euro (rechtstreekse vlucht).

Dit is een promotie-artikel. Wilt u uw organisatie of bedrijf ook naamsbekendheid geven onder een betrokken, specifieke (joods-)christelijke doelgroep met hart voor Israël? Informeer dan naar de advertentiemogelijkheden via administratie@messianieuws.nl.

2 Reactiesop"‘Lopen in de vreugde van Loofhutten’ | Actieprijs voor reis met Jeruzalemmars"

  1. Een leuke reis als je als christen op afstand iets wilt zien van een feest waar je zelf niet aan deelneemt.

  2. Wat leuk die reis!

Geef een reactie