Actie om ‘Bibi’ Netanyahu te verwelkomen

Israël-demonstranten tijdens een protest in 2015.

DEN HAAG | De Israëlische premier Benjamin Netanyahu bezoekt dinsdag en woensdag ons land. Reden voor pro-Israël betogers om de staatsleider dinsdagmiddag hartelijk te verwelkomen in de Hofstad.

“Bibi”, wordt Benjamin Netanyahu ook wel liefkozend genoemd door aanhangers van de staat Israël. Onder hen zijn veel christenen, waaronder Cornelia Klaus uit Apeldoorn. Ze is er altijd bij, ook op sociale media, wanneer Israël wel wat steun kan gebruiken.

“Hij zal onder andere de regering  en de koning ontmoeten”, schrijft Klaus naar haar achterban. “We willen heel graag Bibi Netanyahu van harte welkom heten in Nederland en laten zien dat we voor Israël op de bres staan.”

Ze vindt het “zeer belangrijk” om tegen de stroom van internationale kritiek op Israël in te gaan, en die steun “te laten zien aan de regering, de media en vooral aan alle machten en krachten die tegen Israël zijn.”

Vrienden van Israël zijn uitgenodigd om zich dinsdagmiddag vanaf 15.00 uur te verzamelen bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Die locatie werd zojuist, dinsdagmorgen, pas bekendgemaakt door de organisatoren van de manifestatie, Sabine Sterk en Brenda Aartsen van de actiegroep Time to stand up for Israel. Bij vorige pro-Israël betogingen kwamen pro-Palestijnse activisten de demonstratie verstoren. De organisatie hoopte de opkomst van raddraaiers zo veel mogelijk te voorkomen door de locatie zo lang mogelijk onbekend te houden – hoe moeilijk dat ook is in het huidige internettijdperk. Mocht het wel van een tegendemonstratie komen, dan benadrukt de organisatie: “Ga niet in discussie of confrontatie met de tegenpartij.”

Kamerleden Joël Voordewind (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) zijn vaste genodigden bij dergelijke Israël-bijeenkomsten en houden vanmiddag dan ook een toespraak.

Time to stand up for Israel roept op Israël-vlaggen mee te nemen, maar de sjofar en harde vlaggenstokken thuis te laten. Er worden enkele honderden betogers verwacht.

https://www.facebook.com/events/593659964129374/

1 reactieop"Actie om ‘Bibi’ Netanyahu te verwelkomen"

Geef een reactie