Ambassadeur: ‘Terugkeer Joden versterkt de staat Israël’

Ambassadeur Aviv Shir-On

DEN HAAG | “Israël is het thuisland van alle joden, wereldwijd”, dat zegt Aviv Shir-On, de nieuwe ambassadeur van Israël in Nederland. Hij ziet de terugkeer van het volk van God als een positieve ontwikkeling. “Het maakt de staat van Israël sterk, en het verstevigt de positie van het volk.”

Verder zegt hij: “Het zal ons helpen om onze relatie met andere landen te verbeteren.” Volgens Shir-On is een sterk Israël belangrijk voor Europa en de hele wereld: “In het bijzonder, vanwege wat er er nu gebeurt in het Midden Oosten. Hoe meer Joden er naar Israël komen, hoe sterker en gelukkiger Israël zal zijn.” Die uitspraken deed de recent aangetreden ambassadeur op de welkomstreceptie die afgelopen woensdag werd georganiseerd door het Israëlplatform.

Positieve ontwikkelingen

Shir-On liet daarbij weten hoopvol te zijn. Ook met betrekking tot het Israëlisch-Palestijns conflict. “Er zijn veel positieve ontwikkelingen. Zo wil de Nederlandse regering een initiatief leiden om de situatie tussen de Israëli’s en de Palestijnen te verbeteren. In december vond er een eerste meeting plaats tussen premier Rutte en Netanyahu hier in Den Haag. Er zal hier nog een vervolg op komen.”

De boodschap van Aviv Shir-On

Het eerste doel van de nieuwe ambassadeur is om de boodschap van de staat Israël en het volk aan de mensen in Nederland te brengen. Shir-On: “Het beeld dat mensen hier van Israël hebben is verstoord door sommige media-uitingen en politieke belangen. Daarom zal het verspreiden van de waarheid ons helpen om de relaties te verbeteren tussen de mensen.” Overheden schuift hij daarbij ter zijde. “Het gaat om het publiek, de mensen. Overheden hebben immers altijd bijbedoelingen en politieke belangen.”

Gemis

Shir-On is nu sinds oktober in Nederland. Ondanks dat het nog maar drie maanden is, mist hij Israël wel, zo bekent hij na het zien van een promotievideo van het Heilige Land. “Gelukkig zijn daar nog de moderne communicatie- en transportmiddelen. Er gaat vijf keer per dag een vlucht naar Tel Aviv. Ik kan mijn vrienden en familie bezoeken als ik ze mis, en ben dan binnen een mum van tijd weer terug.”

Lees ook: ‘Als je een Messias Belijdende Jood bent, dan hoor je hier’

Wees de eerste die reageert op "Ambassadeur: ‘Terugkeer Joden versterkt de staat Israël’"

Geef een reactie