‘Als je een Messiasbelijdende Jood bent, dan hoor je hier’

Joodse families keren terug naar Israël. Beeld: KNI

Ik kwam een verhaal tegen van twee Joodse families, die vanuit hun thuisland voorgoed terugkeerden naar Israël en nu actief zijn in Messiasbelijdende gemeenten. Ze getuigen: “God bracht ons naar Israël.”

Daniel en Hadassah woonden in de noordoostelijke provincie Paraiba in Brazilië. Hadassah’s voorouders waren Joden uit Portugal, die tijdens de Portugese kolonisatie in 1500 naar het ‘Tropische Land’ verhuisden. Daniel en Hadassah gingen in 1996 naar Israël, met hun moeder en zus. Ze vestigden zich in Ramat Hasharon, waar ook hun zoon werd geboren, en zijn actief in hun kerkelijke gemeente.
Daniel en Hadassah hadden goede banen in Brazilië. En hoewel Daniel weer werk gevonden heeft in Israël, is het leven er toch niet makkelijker op geworden. “De belangrijkste reden voor ons vertrek naar Israël is het zionisme”, geeft Hadassah aan: “Dit is Gods opdracht voor het volk van Israël.”

Messiaans

Michael en Shulamit, die sinds 1998 in Modi’in wonen, zijn ook afkomstig uit Brazilië, uit Rio de Janeiro. Als jong stel kwamen zij al naar Israël. Hun drie kinderen werden in het Beloofde Land geboren. Michael publiceerde diverse boeken in het Portugees over het Messiaanse geloof.
“Ik wist zeker dat de Heere me riep om op Aliyah naar Israel te gaan”, vertelt hij. “We begonnen er samen voor te bidden en de Heere maakte ook aan Shulamit duidelijk dat we naar Israël moesten gaan.”

Michael is actief in de Messiasbelijdende gemeente in Modi’in, waar hij dient als oudste en als aanbiddingsleider. Zijn talenten als digitaal ontwerper zet hij ook in voor de prolife-organisatie Be’ad Chaim, de hulporganisatie Love to the Needy en de internationale Bijbelverspreidingsorganisatie de Gideons.

Roeping

Daniel en Hadassah stellen: “Zorg dat je er zeker van bent dat je Aliyah gebaseerd is op Gods wil.”
En Michael en Shulamit merken op: “Als God je roept om naar Israël te gaan, verlies dan geen tijd meer. Maar als je alleen maar enthousiast bent, doe het dan niet. Als je een Messiasbelijdende Jood bent, dan hoor je hier. Het zal niet altijd een ‘zee van rozen’ zijn, zoals ze in het Portugees zeggen. Het zal zwaar zijn. Maar de terugkeer naar het land van onze vaderen is deelnemen in de vervulling van Bijbelse profetieën.”

Op de vraag welke Bijbelverzen hun de weg hebben gewezen om naar Israël te gaan, wijzen Daniel en Hadassah op Jesaja 62:1: ‘Omwille van Sion zal ik niet zwijgen, omwille van Jeruzalem zal ik niet stil zijn, totdat haar gerechtigheid opkomt als een lichtglans en haar heil als een brandende fakkel.’
Michael en Shulamit noemen twee verzen die hen naar Israël hebben gebracht: ‘Bid daarom tot de Heere van de oogst dat Hij arbeiders in Zijn oogst uitzendt’ (Mattheus 9:38).
En Jesaja 50:5: ‘De Heere HEERE heeft Mij het oor geopend, en Zelf ben Ik niet ongehoorzaam, Ik wijk niet terug.’

Bron: Kehilah News Israel 

Dirk van Genderen is voormalig eindredacteur van EO Visie en publiceert wekelijks een nieuwsbrief met commentaren op de actualiteiten. 

Geef een reactie