Bereid je voor op de ‘echte’ holocaust! Hoezo?

Foto: Levi Zoutendijk

Eén van de meest schokkende slogans die de laatste jaren werden geproduceerd is wellicht deze: “Be prepared for the real holocaust!” (Bereid je voor op de ‘echte‘ holocaust!). Het bord werd meegedragen in Londen, op 3 februari 2006, tijdens één van de vele protestbetogingen naar aanleiding van de publicatie van spotprenten over Mohammed en de Islam in een Deense krant.

In deze slogan schuilt in feite een dubbele boodschap:De eerste is de ontkenning van de holocaust tijdens WOII en de tweede boodschap is de aankondiging van genocide. Dirk Verhofstadt hierover op 10 februari 2006 op de site van Liberales:

Tijdens een protestbetoging in Londen tegen de [Deense] cartoons hield een gesluierde moslima een bordje omhoog met de tekst ‘Be prepared for the real Holocaust’. Een onvoorstelbaar gruwelijke tekst. In de loop van de Tweede Wereldoorlog werden zes miljoen Joden uitgemoord, een drama dat werd aangeduid met het begrip ‘Endlösung’.

Nu dreigen radicale moslims om een massamoord uit te voeren op andersdenkenden. Dit ligt volkomen in de lijn van toonaangevende islamitische leiders zoals Osama Bin Laden en Ayman Al Zawahiri die het ‘decadente’ westen willen vernietigen, van de Taliban die oproepen doen tot een nieuwe heilige oorlog, en van de Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad die Israël van de kaart wil vegen.

Let op het woord ‘real’. Het zegt tegelijk dat de Jodenuitroeiing onder de nazi’s niet heeft plaatsgevonden en dat de ‘ongelovigen’, ‘andersdenkenden’ en vooral de Joden er nu wél aan moeten geloven. Ook hier loopt een band tussen radicale moslims en extreemrechts. Op internationale bijeenkomsten staan ze in hun virulente antisemitisme zij aan zij.

“Groetjes uit het Midden-Oosten!”

 

Bron: https://brabosh.com

Wees de eerste die reageert op "Bereid je voor op de ‘echte’ holocaust! Hoezo?"

Geef een reactie