Bericht van de Joodse evangelist Ya’akov Damkani

Foto: Levi Zoutendijk

Velen van ons zullen bekend zijn met de Israëlische evangelist Ya’akov Damkani. Na een hartziekte kan hij niet meer lopen en spreken, en zit hij in een rolstoel. Zijn vrouw Elisheva stuurde ons dit bericht.

Ongeveer 35 jaar geleden geleden leidde Ya’akov Damkani een groep onopvallende Joodse jonge mannen naar een zware dag in Jaffa om de plaatselijke Israëli’s te vertellen dat zij de Messias hadden gevonden. Gewapend met het bewijs, dat zij in de Hebreeuwse Bijbel hadden ontdekt, vertrokken zij met zelfgemaakte pamfletten in hun schoudertassen, in wetend dat dit geen gemakkelijke taak zou zijn, en dat er hevige tegenstand zou ontstaan. Terwijl ze elkaar moed inspraken en biddend om vrijmoedigheid, waren ze vastbesloten om het volk van Israël te laten weten dat Yeshua HaMashiach (Jezus Christus) de beloofde Messias is.

Zo’n veertig jaar later zit Ya’akov vast in een rolstoel na een ernstige hartaandoening. Niet in staat om te spreken of te lopen, ziet hij er uit als een eenzame figuur, als een gevangene in dit ‘ellendige lichaam’. Zijn koppige vastberadenheid blijft echter bestaan en schijnt nog steeds door zijn gezicht en ogen. Hij is in vele opzichten een sterke man.

De hand van God rustte zeker op deze man en we danken en prijzen de Heer voor zijn gehoorzaamheid aan de roeping, zijn sterke karakter en zijn pioniers­houding. Ya’akov’s evangelisatie was geen bediening op zich, voor hem was het een manier van leven.

Twee jaar geleden zei Ya’acov, verwijzend naar het volk van Israël: ‘We hoeven hen niet langer bewust te maken van wie we zijn. Zij weten wie wij zijn (Joden die in Jezus geloven).’

Hoewel Ya’akov niet in staat is om te spreken, doen we wat we kunnen om het evangelie te brengen aan de personen en vele vrienden die we in de loop der jaren hebben gemaakt. We gaan verder met een doel en zoeken waar de zaden, die we hebben geplant, wortel hebben geschoten. Elke scheut moet worden verzorgd in hoop op vrucht. Toch blijven we zaaien wanneer we kunnen.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   19-11-2019
Auteur:   Elisheva
Website: http://www.israeltoday.nl/
– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Bericht van de Joodse evangelist Ya’akov Damkani"

Geef een reactie