Bestaan er Joodse profetieën over het Coronavirus?

In de schaduw van tragedie en angst komen profetieën, samenzwerings­theorieën en legendes tot leven en krijgen ze veel aandacht. Maar er zijn niet weinig profetieën in Joodse kringen die bijna te specifiek zijn in hun details om deze volledig te negeren. Is het mogelijk dat de huidige uitbraak van het coronavirus werd voorzien en er al vele jaren geleden tegen werd gewaarschuwd?

Chamutal Shabtai, een psychiater en de dochter van de beroemde Israëlische auteur Ya’akov Shabtai, schreef in 1986-87 een fictief draaiboek over een virus dat de dood van duizenden mensen over de hele wereld zou veroorzaken. In 1994 werd haar draaiboek gepubliceerd als een 600 pagina’s tellend boek met de titel 2020.

In kleine letters werd het jaar 2020 door Shabtai vastgelegd als de tijd waarin de wereld zou lijden onder deze plaag. In die tijd leek het de verre toekomst. De auteur probeerde haar lezers geruststellen, dat het virus zal aanvallen, maar 2020 is nog ver weg.

In het boek schrijft ze dat de wereld in tweeën zal worden verdeeld, gezonde mensen en zieke of risicovolle mensen. Er zal een lijst zijn van mensen die een risico lopen of al ziek zijn en ze zullen worden opgesloten en in afzondering worden gehouden.

Shabtai beschrijft in haar boek verder hoe de wereld zal worden bestuurd door een totalitair systeem, een wereldwijde gezondheidsdictatuur. Mensen zullen dagelijks worden onderzocht in scholen, kleuterscholen, supermarkten, bedrijven, overal. De toegang tot alle openbare plaatsen zal via biometrische deuren verlopen. Als mensen blauw op het scherm oplichten, worden ze onmiddellijk overgebracht naar afgesloten isolatiecentra.

Het boek voorspelt ook dat mensen geen handen schudden en dat elke aanraking of elk menselijk contact de dood kan veroorzaken. Er komt ook een wereld­gezondheids­verdrag, dat iedereen verplicht zich aan de wetten ervan te houden.

Er is nog een andere auteur, Shlomit Miron, die een boek heeft geschreven met de naam Moratorium, dat ze ongeveer 5 jaar geleden heeft geschreven en waarin ze een virus beschrijft dat vleermuizen bij zich dragen, en uit Azië zal komen en de mensheid zal vernietigen.

Sociale netwerken wijzen ook op de Franse Joodse profeet, astroloog en dichter Michel Nostradamus, die in de 16e eeuw voorspelde dat ‘een aantal steden in Italië en Frankrijk door een fatale epidemie zal worden getroffen’. In een gedicht, dat hij in 1555 schreef, waarschuwde Nostradamus voor een uitbraak van een epidemie die verschillende steden in Italië zou treffen en die zich zou verspreiden en op vele andere plaatsen vernietiging zou brengen.

Dit artikel van Esti Eliraz is overgenomen van Israel Today.

Wees de eerste die reageert op "Bestaan er Joodse profetieën over het Coronavirus?"

Geef een reactie