Christelijke Kamerleden bij pro-Israël demonstratie

Israël-demonstranten tijdens een protest in 2015.

Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP, en ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind spreken donderdagmiddag tijdens een pro-Israël manifestatie in Den Haag op het Buitenhof. 

Dat meldt de organisatie van de demonstratie. Ook Rogier van Oordt, directeur van Christenen voor Israël, en Nati Rom van een joodse nederzetting uit Israël geven donderdag een speech. Op het Facebookevenement hebben inmiddels zo’n honderdvijftig mensen aangegeven om mogelijk te komen.

Tijdens eerdere protesten van het Facebooknetwerk Time to stand up for Israel kwamen enkele honderden mensen. De beide Kamerleden Van der Staaij en Voordewind spraken in het verleden vaker op demonstraties voor de Joodse staat. De christelijke partijen zijn tegen het labelen van producten afkomstig van joodse nederzettingen uit de omstreden gebieden in Israël.

Donderdagmiddag staat een debat over de etikettering van producten uit de Westbank en Oost-Jeruzalem op de planning in de Tweede Kamer. Volgens de initiatiefnemers Sabine Sterk en Brenda Aartsen komen die producten uit “Judea en Samaria” en hebben Joden het recht om daar te wonen. De labeling van producten afkomstig uit joodse nederzettingen is volgens de actiegroep eenzijdig en discriminatie. “Waarom? Omdat enkel en alleen de producten uit Israël worden gelabeld en niet een van de tweehonderd andere betwiste gebieden (over heel de wereld, red.) wordt aangepakt.”

De demonstranten willen tevens Bert Koenders, minister van Buitenlandse Zaken, een pakket aanbieden met producten van Lev Haolam (letterlijk het ‘hart van het land’), van de nederzetting van de orthodox-joodse Nati Rom, die een grote christelijke aanhang heeft in Nederland.

Dezelfde middag staat een tegendemonstratie van de pro-Palestijnse BDS-beweging (Boycot, Desinvesteer en Sancties) op de planning.

Wees de eerste die reageert op "Christelijke Kamerleden bij pro-Israël demonstratie"

Geef een reactie