Directeur centrum christenzionisme spreekt in Hoogeveen

Van der Hoeven met op de achtergrond het Tempelplein. Beeld: Levitt TV

HOOGEVEEN | De directeur van het International Christian Zionist Center (ICZC), Jan Willem van der Hoeven, spreekt woensdagavond 31 augustus bij de Evangelische Gemeenschap Hoogeveen. 

Het onderwerp van de lezing is de actuele situatie van het land en volk van Israël, “in het licht van de Bijbel en de profetieën”.

Van der Hoeven woont al ruim 45 jaar in het Midden-Oosten, waarvan tientallen jaren in Israël. Hij was van 1968 tot 1975 beheerder van de Graftuin, waarvan protestanten geloven dat dat de plek is van Jezus’ kruisiging en opstanding. Zijn zonen dienden in het Israëlische leger. In Jeruzalem richtte Van der Hoeven de Internationale Christelijke Ambassade (ICEJ) op. Door zijn werk ten behoeve van de staat Israël ontmoette hij onder meer de laatste vijf minister-presidenten van het land, waaronder de huidige politieke leider Benjamin Netanyahu van de rechtse partij Likoed.

Van der Hoeven zei in het verleden in een interview met EO Visie zeker te zijn van de bouw van de Derde Tempel in de Oude Stad van Jeruzalem. De bouw van een nieuwe joodse tempel na bijna tweeduizend jaar is in Israël omstreden: op het Tempelplein staan nu de de Rotskoepel en de Al-Aqsa moskee.

Christenen die niets met Israël, het Joodse volk en de Derde Tempel hebben, slaan volgens Van der Hoeven de plank mis. “Het lijkt wel alsof ze met blindheid zijn geslagen! Dat komt omdat ze hun Joodse wortels zijn vergeten. De Tempelberg is de plek van waaruit de Heer de wereld duizend jaar lang zal regeren. En die plek laten we aan de islam!”, zei hij destijds.

Tijdens de dienst wordt er een collecte gehouden. De lezing vindt plaats in het gebouw van de Evangelische Gemeenschap aan de Brinkstraat 26 in Hoogeveen en begint om 20.00 uur.

Wees de eerste die reageert op "Directeur centrum christenzionisme spreekt in Hoogeveen"

Geef een reactie