Directeur NEM binnen jaar weer weg

VOORTHUIZEN | Directeur Richard Vos is per direct vertrokken bij Near East Ministries.

Volgens de officiële verklaring van het bestuur sluit het “competentieprofiel niet voldoende aan bij het brede takenpakket dat de functie met zich meebrengt.”

Het dienstverband van de directeur wordt beëindigd per 28 februari 2017, maar Vos (geboren 1968) is per direct vrijgesteld van arbeid. De directeur is dan precies een jaar in dienst geweest van de organisatie, gevestigd nabij Voorthuizen. Richard Vos wil zelf niet reageren op de verklaring van het bestuur. Ook is niet duidelijk of hij betrokken blijft bij het werk van de NEM.

Near East Ministries wil vanuit de verzoening in Jezus Christus de verzoening tussen Israël en de Arabische volken stimuleren. NEM doet dat onder meer door het uitzenden van diaconaal werkers naar het Midden-Oosten. Zowel naar Israël als naar de Arabische landen. Met Vos hoopte de organisatie in “de snel veranderende wereld in het Midden-Oosten door te gaan met het geven van onderwijs.”

Voordat Vos directeur werd, was hij met cursussen en de Reveilweken al langer betrokken bij de NEM. Vos draagt het messiaanse gedachtegoed een warm hart toe en neemt een genuanceerd standpunt in in discussies rond het vieren van de bijbelse feesten. Vos is al vele jaren betrokken bij de Reveilgemeente Lelystad, die op zondag samenkomt maar de bijbelse feesten ook viert. Via zijn organisatie TOV Training Onderwijs en Vernieuwing is hij ook actief in onderwijs en pastoraat. Ook heeft hij zelf vele zendingsreizen naar het Midden-Oosten gemaakt.

Wees de eerste die reageert op "Directeur NEM binnen jaar weer weg"

Geef een reactie