Dit is het meest bekeken filmpje ooit van een Jood die in Jezus gelooft

Mottel Baleston: 'Ik dacht dat Jezus een Italiaan was'

Precies een jaar geleden publiceerde de messiaans-joodse organisatie One for Israel een “getuigenis van een Joodse man die de Joodse wereld opschudde met de boodschap van het Evangelie”. Mottel Baleston werd in één klap, of klik, het gezicht van Joden die in Jezus geloven. 

Zijn vijf minuten durende verhaal ging ‘viral’ op sociale media als Facebook, met name in Israël. Nu, een jaar later, is de video via verschillende platformen meer dan tien miljoen keer bekeken, maakte One for Israel maandag bekend. Daarmee is hij volgens de Israëlische organisatie “het meest bekeken getuigenis ooit van een Jood die Jezus heeft omarmd als zijn Messias”.

Baleston, afkomstig van een traditioneel-joods gezin uit Brooklyn, New York: “Toen ik opgroeide dachten wij altijd dat wij onze eigen Bijbel hadden, en de niet-Joden hun eigen Bijbel: het Nieuwe Testament. Dat waren voor ons twee compleet gescheiden boeken.” In zijn begin twintiger jaren begon hij, ondanks waarschuwingen in zijn omgeving, uit nieuwsgierigheid het Nieuwe Testament te lezen. “De enige christenen die ik kende, waren katholiek. Ik dacht daarom dat Jezus een Italiaan was. Het was een schok voor mij te ontdekken dat hij Joods is.”

“God is niet onder de indruk van wat we dragen, eten of hoe lang onze baard is”, zegt Baleston in het filmpje, kijkend naar het hedendaagse orthodox-jodendom. “Ik dacht dat als er een God daarboven is die gekend kan worden, hij niet herkenbaar zou zijn aan hoe ik bid of mij kleed, omdat hij (omhoogwijzend, VL) God is.”

De video van Baleston is de bekendste uit de serie ‘I met Messiah’ van de messiasbelijdend joodse organisaties One for Israel en Chosen People Ministries, die zich vanuit een joodse identiteit inzetten om hun volksgenoten te overtuigen “dat Yeshua de Messias is”.

Wees de eerste die reageert op "Dit is het meest bekeken filmpje ooit van een Jood die in Jezus gelooft"

Geef een reactie