Eindtijdboek Wake Up! gaat internationaal

Foto: Levi Zoutendijk

De Engelstalige versie van het boek Wake Up! is sinds kort op de wereldwijde verkoopsite Amazon.com te koop.

Het boek is in paperback, ebook-versie of op papier te verkrijgen. ‘Amazon begint met een stuntprijs: Gedurende een heel korte periode zal het ebook (kindle) te koop zijn voor de actieprijs van slechts USD 2,99 (ex BTW) op amazon.com‘, meldt de stichting achter het boek. In 2018 komt ook de Braziliaanse en Duitse versie beschikbaar.

Het boek Wake Up! van de Nederlander Arno Lamm en de Belg Emile-André Vanbeckevoort deed in 2014 veel stof opwaaien. Ondanks kritiek op het boek van prominente christelijke leiders vlogen vele duizenden exemplaren over de toonbank.

De schrijvers bespreken in het boek de Bijbelse kalender en feesten en plaatsen die in profetisch perspectief. Ze betogen onder meer dat de feesten uit Leviticus 23 niet per se joods zijn, maar universeel. ‘Een aandachtige lezer komt dan tot de conclusie dat de gedachte dat de feesten exclusief bij het Judaïsme horen, geen hout snijdt’, schreef het duo dit jaar in een blog over het wel of niet vieren van de feesten.

‘Een rode draad door Wake Up! is dat de Bijbelse feesten al vanaf het begin Christus centraal stelden en dat vandaag nog steeds doen. Toch blijken veel christenen op zijn minst te moeten wennen aan de gedachte dat deze feesten ook voor christenen betekenis hebben, terwijl anderen hardnekkig vasthouden aan de gedachte dat het alleen “Joodse Feesten” zijn.’

Volgens de auteurs liet Jezus door zijn eerste komst de diepere betekenis van de voorjaarsfeesten zien – Pesach, Ongezuurde Broden en het Wekenfeest – en zal hij door zijn wederkomst de najaarsfeesten nog vervullen – te weten de Dag van de Bazuinen, Grote Verzoendag en het Loofhuttenfeest. Ook de eindtijd en de volgens de schrijvers op handen zijnde ‘opname’ van de gemeente komen in het boek nadrukkelijk aan bod.

Wees de eerste die reageert op "Eindtijdboek Wake Up! gaat internationaal"

Geef een reactie