Opnieuw orthodoxe demonstratie bij messiaanse gemeente Arad: ‘We gingen voor ze bidden’

Protesterende ultra-orthodoxe Joden in Arad. Archiefbeeld: Youtube
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
Print Friendly, PDF & Email

ARAD | De messiaanse gemeente in de woestijnstad Arad had recent tijdens een dienst op sjabbat opnieuw last van protesterende orthodoxe Joden.

Er kwamen zo’n twintig tot dertig luidruchtige demonstranten, die aankwamen toen de dienst al was begonnen, meldt het messiaans-joodse blad Israel Today. Berichtgeving van de religieuze nieuwszender Arutz Sheva, dat meldde dat er honderd ‘anti-missionarissen’ waren – waaronder de burgemeester, zou niet kloppen. Wel verzamelden zij zich pal voor het bedrijfspand waar op dat moment een dienst werd gehouden.

‘We gingen voor hen bidden, en daarbij ondervonden we bovennatuurlijke vreugde en vrede, we konden de aanwezigheid van de Heer voelen’, aldus een van de gemeenteleden.

Ryan Jones, redacteur van Israel Today, merkt op: ‘Het is een interessante tijd in Israël wat betreft deze confrontaties tussen Messiaanse Joden en Orthodoxe randgroepen. Terwijl het gewone volk steeds meer zijn buik vol heeft van de hypocrisie, het geweld en het niet aan de maatschappij bijdragen van deze orthodoxe sekten, is er een toenemende belangstelling voor Messiaanse Joden.’

De gemeente Hasdey Yeshua, Jezus’ genade, is vaker doelwit geweest van luidruchtige orthodoxe Joden, getuige onderstaande video uit 2011 maar ook eerdere berichtgeving.

Facebookreacties
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

About the Author

MessiaNieuws
MessiaNieuws is een online platform met actualiteiten op joods-christelijk gebied.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*