Erdogan staat Hamas toe Israël aan te vallen vanaf Turkse bodem

Foto: Levi Zoutendijk

O sterfelijk, wend uw gezicht naar Gog van het land van Magog, de hoofdprins van Mesech en Tubal. Profeteer tegen hem Ezechiël 38: 2 (The Israel Bible ™)

De Turkse president Erdogan staat Hamas-terroristen toe om aanvallen uit te plannen tegen Israël vanuit Istanbul volgens een rapport in The Telegraph.

Het blijkt dat hoge functionarissen in Hamas de grootste stad van Turkije gebruiken om hun operaties in Jeruzalem, evenals Judea en Samaria te leiden. Dit omvat een moordaanslag op de burgemeester van Jeruzalem, Moshe Leon, eerder dit jaar.

Israël heeft Turkije herhaaldelijk laten weten dat Hamas zijn grondgebied gebruikt om aanslagen te plegen. Vorig weekend ontmoette Erdogan echter de leider van de groep, Ismail Haniyeh, en Turkse inlichtingenfunctionarissen die nauw contact onderhouden met terroristische Hamas-agenten in Istanbul. “We zullen onze broeders in Palestina blijven steunen,” zei Erdogan in een verklaring.

Westerse bondgenoten wekken al wenkbrauwen over de steun van Ankara voor jihadistische rebellen in Noord-Syrië, evenals zijn loyaliteit aan de NAVO na de aankoop van een Russisch raketsysteem.

Vorige week berichtte Breaking Israel News dat Erdogan Israël heeft beschuldigd van het executeren van ‘Palestijnse’ kinderen en ouderen op straat. Ook eerder deze maand riep de topadviseur van Erdogan een ‘Islamitisch leger voor Palestina’ op en dreigde hij Israël te bombarderen.

– – – – –

Bronvermelding
Datum: 23-07-2019
Auteur: David Sidman
Beeld:   Mohammed al-Ostaz/ Flash 90
Website: https://www.breakingisraelnews.com/

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Erdogan staat Hamas toe Israël aan te vallen vanaf Turkse bodem"

Geef een reactie