Gebedsweek voor Zuid-Israël na escalatie geweld

Foto: Levi Zoutendijk

NIJKERK | Het zuiden van Israël heeft door een rakettenregen vanuit Gaza een paar onrustige nachten achter de rug. Reden voor Christenen voor Israël om een gebedsweek in te lassen.

Het conflict tussen Israël en het in Gaza gevestigde Hamas laaide deze week weer op. Hamas vuurde meer dan 180 raketten en granaten af op steden en kibboetsen in het zuiden van Israël. Volgens het IDF is daarop direct gereageerd door luchtaanvallen uit te voeren op kopstukken en centra van Hamas.

‘Een escalatie lijkt dichterbij dan ooit’, schreef Sara van Oordt in een gebedsverzoek aan de achterban van Christenen voor Israël. De stichting kondigt aan vanaf maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus elke dag een gebedsuur voor Israël in te lassen in het Israëlcentrum in Nijkerk. Het dagelijkse gebedsuur duurt van 15.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Op diverse video’s is te zien hoe Israëlische gezinnen in paniek naar een schuilkelder zoeken.

Christenen voor Israël stuurde de volgende gebedspunten naar haar achterban:

Bid voor de bewoners van Sderot, Ashdod, Ashkelon en de andere dorpen en steden rondom de Gazastrook.
Bid voor de kinderen in Zuid-Israël die opgroeien in voortdurende angst.
Bid voor de inwoners van Gaza, die gebukt gaan onder de haat van de terreurorganisatie Hamas. Bid speciaal voor de kinderen in Gaza, aan wie van jongs af aan op school geleerd wordt om Joden te haten.
Dank God dat Hij trouw is aan Zijn Woord en zijn beloften houdt die Hij gesproken heeft tot Abraham zijn vriend, en bevestigd heeft aan Izaäk en Jacob. In Psalm 5 staat geschreven: “Gij zegent de rechtvaardige, o Heere, Gij omgeeft hem met welbehagen als met een schild”.

Benjamin Philip, directeur van de Hineni gaarkeuken in Jeruzalem, woont in Ashdod op enkele kilometers van de Gazastrook. Hij deelde een korte video-update:

 

Wees de eerste die reageert op "Gebedsweek voor Zuid-Israël na escalatie geweld"

Geef een reactie