UNESCO overladen met honderden bijbels

JERUZALEM | Naar aanleiding van de recente ontwerpresolutie van UNESCO, onderdeel van de Verenigde Naties (VN), komt de International Christian Embassy Jerusalem (ICEJ) met een ludieke actie. Directeur Jürgen Bühler roept christenen op om een bijbel op te sturen naar UNESCO om hun geheugen op te frissen aangaande de geschiedenis van Israël. 

Op de ontwerpresolutie, waarin staat dat Joden historisch gezien geen banden hebben met Jeruzalem, de Tempelberg en de daarbij behorende Klaagmuur in de Oude Stad, werd van alle kanten verontwaardigd gereageerd. Premier Benjamin Netanyahu zei: “Ze hebben duidelijk niet de bijbel gelezen”, waarna hij het bijbelonderwijs op scholen in Israël aan het begin van dit schooljaar zelfs tot prioriteit maakte.

In de koran wordt Jeruzalem nergens genoemd
Met de actie hoopt de ICEJ dat de boodschap overkomt dat Joden en christenen historisch meer verbonden zijn aan Jeruzalem en de Tempelberg dan moslims. In de koran wordt Jeruzalem nergens genoemd, zo valt er te lezen op de website van ICEJ. Als UNESCO overladen wordt met tienduizenden bijbels zou er ergens wel een lichtje moeten gaan branden, is de gedachte.

Passages markeren
“We vragen christenen wereldwijd om in een bijbel de vele passages te markeren, waar het gaat over Jeruzalem en de tempel, om deze vervolgens op te sturen naar UNESCO in Parijs. Zorg ervoor dat je er ook een begeleidend briefje bij doet, waarin je je ongenoegen uitdrukt.” ICEJ stelt een voorbeeldbrief beschikbaar die gebruikt kan worden voor deze gelegenheid.

Bühler: “De meeste mensen zien VN-diplomaten als mensen met principes die goed zijn opgeleid, maar blijkbaar zijn sommigen de geschiedenislessen vergeten. We sturen ze bijbels om hun geheugen op te frissen. Er zijn er die echter doelbewust proberen om de Joodse en christelijke banden met de Tempelberg in Jeruzalem en andere heilige plekken uit te wissen. Hopelijk geeft onze campagne andere VN-landen de moed om op te staan tegen het antisemitisme in hun midden.”

Honderden bijbels gepost
“Alsjeblieft! Verenig je met ons in de eis dat UNESCO deze poging om de geschiedenis te herschrijven, eens en voor altijd laat varen”, zo roept de ICEJ op. “Hiermee sta je niet alleen aan de kant van Israël, maar ook naast de christenen, voor wie het net zo belangrijk is”, betoogt Bühler. De Christian Embassy meldt dat er inmiddels honderden bijbels zijn gepost, en dat er naar verwachting nog duizenden volgen.

Wees de eerste die reageert op "UNESCO overladen met honderden bijbels"

Geef een reactie