Opperrabbijn geeft lezing over orthodox jodendom anno 2016

Rabbijn Binyomin Jacobs tijdens een toespraak. Beeld: Wikimedia

AALTEN | Hoe kan het oeroude jodendom antwoord geven op hypermoderne vragen? Deze vraagt probeert opperrabbijn Binyomin Jacobs te beantwoorden op donderdag 3 november. Vanaf 20.00 uur houdt hij op uitnodiging van Kerk en Israël Aalten/Bredevoorteen een lezing in de Aaltense synagoge. 

“Vaak wordt gedacht dat het christendom een voortzetting is van het jodendom. Oude Testament en daarna het Nieuwe Testament. Maar klopt dit? Waarop is het jodendom eigenlijk gebaseerd? Wat is de Talmoed en welke plaats neemt het Talmoedisch denken in binnen het jodendom? En is dat oeroude jodendom bij machte om antwoorden te geven op hypermoderne vraagstukken? En zo ja, hoe kan dit dan? Want 3300 jaar geleden, toen God de Bijbel gaf aan het joodse volk, bestond er nog geen elektriciteit, geen telefoon, geen computer, geen harttransplantatie en geen euthanasie”, meldt de christelijke werkgroep. Op de avond is ruimte om vragen te stellen aan de rabbijn.

De orthodox-joodse opperrabbijn Binyomin Jacobs (1949) is in Amsterdam geboren als zoon van Asjkenazisch-joodse ouders die beiden overlevenden zijn van de Tweede Wereldoorlog. Na het gymnasium heeft hij acht jaar gestudeerd aan Talmoed Hogescholen in Frankrijk, de Verenigde Staten en Israël. Hij heeft zijn rabbinale bevoegdheid onder andere gehaald aan de Talmoed Hogeschool van Opperrabbijn Untermann, de toenmalige Opperrabbijn van Israël. Als lokale voorganger van de Joodse Gemeente Amersfoort, reizende leraar van het NIK en geestelijk verzorger van joods-psychiatrisch ziekenhuis het Sinai Centrum is hij zijn loopbaan begonnen. Sinds november 2008 is Jacobs officieel opperrabbijn. Hij is met zijn gezin woonachtig in Amersfoort.

De entree voor de avond is een vrije gift.

Wees de eerste die reageert op "Opperrabbijn geeft lezing over orthodox jodendom anno 2016"

Geef een reactie