Is de Talmoed gevaarlijk?

De meeste (Messiaanse) Christenen kennen de term Talmoed wel, maar hebben geen idee wat er instaat. Wel zijn er de nodige (voor)oordelen over, die wellicht niet altijd op feiten berusten. Om erachter te komen hoe het ècht zit, heeft Gerard Wijtsma, voorganger van Messiaanse gemeente Mayaan Yeshua in Drachten, het initiatief genomen tot een lezing over dit onderwerp.

Uitleg over de Talmoed

Hij heeft ds. Jak Verwaal uitgenodigd om uitleg te geven over de Talmoed. Ds. Verwaal is voorganger binnen de PKN-gemeenten en als bestuurslid betrokken bij de Stichting Talmoed Nederland. Deze stichting is in 2011 opgericht door Jacob de Leeuwe en heeft als doel de Talmoed vanuit de brontaal naar het Nederlands te vertalen en de bestudering ervan te bevorderen.

Hoe ziet het programma eruit?

U kunt deze middag het volgende verwachten:

 • Er is gelegenheid om voorafgaand aan de lezing vragen te stellen en opmerkingen te maken;
 • Verwaal legt uit hoe de Talmoed via mondelinge overlevering, Misjna en Gemara is ontstaan;
 • Ook gaat hij in op de vraag in hoeverre de Talmoed gezag heeft;
 • Tot slot besteedt ds. Verwaal aandacht aan de relatie tussen het Nieuwe Testament en de Talmoed.
Aanmelding is verplicht

U bent hartelijk uitgenodigd om bij deze lezing aanwezig te zijn. Deze vindt plaats op zondagmiddag 9 februari, vanaf 15.00 uur in Kerkgebouw “De Mande”, Tsjerkewal 20 , 9243 KM Bakkeveen. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om samen een broodje te eten. Het is wel nodig dat u zich hiervoor aanmeldt. Dat kan tot en met 3 februari via gjwijtsma@gmail.com.

1 reactieop"Is de Talmoed gevaarlijk?"

 1. Wat heeft dat te maken met levende word van YHWH!
  Helemaal niets!
  Daar heb jij niets te zoeken zo ook niets om te uitleggen wat er is is als het niks met bijbel te maken zo ook niet met Yeshua , onze levende word!
  Niet naar toe gaan!
  Shalom!

Geef een reactie