Israël-platform genomineerd voor vrijwilligersprijs

Bestuur van het platform bereidt zich creatief voor op een presentatie. Beeld: Facebook Israël Platform Hellendoorn-Nijverdal

NIJVERDAL | Het Israël Platform Hellendoorn-Nijverdal (IPHN) is genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligers Prijs 2017. Stemmen kan nog tot eind juni.

Het platform is in zijn nopjes over de nominatie, ,,want dat is bijzonder, zeker voor een christelijke organisatie. Met deze nominatie kunnen we Gods volk, Israël en IPHN activiteiten meer onder de aandacht brengen”, aldus Kees Reinders en Roelof Hekman. De vrijwilligersprijs wordt dit jaar voor de achttiende keer uitgereikt, op vrijdag 30 juni in Zwolle. Tot die tijd kan er op alle genomineerden online worden gestemd.

Hoeveel stemmen er al op de Israël-sympathisanten zijn uitgebracht, is via de website niet te achterhalen. Wel is er in totaal al ruim vijfduizend keer gestemd op alle organisaties bij elkaar.

Israël-zondag

Het lokale Israël-platform wil mensen bewustmaken van ‘de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld’. Speerpunten sinds de oprichting in 2010 zijn het stimuleren van de jaarlijkse viering van de Israël-zondag, de eerste zondag van oktober, maar ook het organiseren van bijeenkomsten en het financieel ondersteunen van projecten in Israël. Zo geeft het platform met de zogeheten ‘power4israël-presentatie’ in kerken en scholen presentaties over de ontstaansgeschiedenis van Israël. Ook organiseerde het platform een dagtocht naar het Israël-centrum in Nijkerk met aansluitend een bezoek aan de synagoge in Elburg.

Wees de eerste die reageert op "Israël-platform genomineerd voor vrijwilligersprijs"

Geef een reactie