Zomers jongerenweekend met Israëlische bijbelleraren

Yo'el Berkowitz (r) als gids op pad in zijn thuisland Israël.

EDE | Jongeren die meer diepgang in de Bijbel zoeken en daar een paar dagen voor apart willen zetten, kunnen deze zomer terecht bij een jongerenconferentie met twee messiaans-joodse bijbelleraren uit Israël.

Stichting Cornerstone organiseert net als vorig jaar een jongerenweekend, dit keer van 10 t/m 12 augustus 2017. Yo’el Berkowitz en Beni Friedman uit Israël gaan in op de vraag wat het betekent om ‘verbonden te zijn met de Olijfboom’, in de Bijbel ook wel een symbool voor Israël.

‘Er is veel tijd en ruimte om vragen te stellen en samen Het Woord te lezen. Daarnaast is er ook ruimte voor ontspanning en ontmoeting, zoals bij de workshops krav maga, dansen, sport en spel’, aldus Jedidjah Boerhoop van de organisatie. ‘Het maakt niet uit of je een jongere jongere (15 jaar) of een oudere jongere (35 jaar) bent. Ook maakt het niet uit of je gereformeerd, pinkster, messiaans, evangelisch of welke stroming dan ook bent… we zijn allen één in Christus.’

Het weekend is in De Kei in Ede en start al op donderdagavond 10 augustus om 19:00 uur met een ‘social event’, een kennismaking. Het slot is zaterdagavond. De kosten bedragen 90 euro per deelnemer. Het onderwijs is in het Engels, maar met vertaling. De conferentie is zonder overnachting. Voor jongeren onder de 20 jaar of uit het buitenland worden gastgezinnen in omgeving Ede gezocht.

Geef een reactie