Israëlisch leger sluit alle grensposten naar Palestijnse gebieden voor de feestdagen

Foto: Levi Zoutendijk

De IDF arresteerde drie moslimterroristen ’s nachts in Judea en Samaria, die gezocht werden voor betrokkenheid bij terrorisme en gewelddaden gericht tegen burgers en veiligheidspersoneel. De terroristen werden overgedragen aan veiligheidsagentschappen voor verder onderzoek.

Als onderdeel van een voortdurende campagne tegen illegale wapens in het Arabische dorp Az-Zawiya, namen de IDF, de grenspolitie en de Israëlische politie bovendien een lokaal gemaakt ‘Carlo’ machinepistool in beslag. Een 16-jarige moslimterrorist werd dinsdagmorgen gearresteerd voor het gooien van vuurwerk in de Joodse wijk Maale Zeitim op de Olijfberg in Jeruzalem.

De IDF heeft tevens een totale sluiting afgekondigd voor Judea, Samaria en Gaza voorafgaand aan Herinneringsdag (Yom Hazikaron) die vandaag 7 mei plaatsvindt en de Dag van de Onafhankelijkheid (Yom Haatzmaut) die morgen wordt gevierd.

De sluiting, een gebruikelijke antiterrorismeprocedure tijdens Israëlische en Joodse feestdagen, begint dinsdagnacht om 12:01 uur ’s nachts. en duren tot 12:01 uur vrijdag. Werknemers van de Palestijnse Autoriteit worden tijdens de sluiting niet in Israël toegelaten om terreuraanslagen tijdens Memorial Day en Independence Day te voorkomen.

De grensposten van Kerem Shalom en Erez met Gaza zijn sinds zaterdag gesloten als reactie op de recente escalatie waarbij 700 raketten werden afgevuurd door moslimterroristen en vier Israëlische burgers werden vermoord. Deze terminals bleven tot en met maandag gesloten.

De overgang van Judea en Samaria naar andere delen van Israël en van Gaza naar Israël wordt alleen toegestaan ​​voor humanitaire, medische en uitzonderlijke gevallen, onder voorbehoud van de goedkeuring van de Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT).

Bron: Brabosh.com

Wees de eerste die reageert op "Israëlisch leger sluit alle grensposten naar Palestijnse gebieden voor de feestdagen"

Geef een reactie