Israëlische videomakers Eitan Bar en Moti Vaknin naar Nederland

Foto: Levi Zoutendijk

AMSTERDAM | De messiaanse Joden Eitan Bar en Moti Vaknin van One for Israel zijn dit weekend in Nederland.

Het duo uit Israël geeft aanstaande zaterdag 10 februari onderwijs over hoe rabbijnen de Messias-claim van Yeshua zien, en hoe Messiasbelijdende Joden die weerleggen. Ze raken door hun video’s regelmatig in opspraak en werden vanuit ultra-orthodoxe hoek zelfs bedreigd vanwege hun geloof in Jezus.

‘Met hun video’s wisten zij online afgelopen jaar maar liefst ruim twee miljoen Israëli’s met het Evangelie te bereiken. De Messiaanse gelovigen Eitan Bar en Moti Vaknin zijn verbonden aan de organisatie One for Israel. In pakkende videoclips behandelen zij diverse Joodse bezwaren tegen de Heere Jezus. Zij kiezen niet voor niets voor dit medium. Israël is namelijk het land met het hoogste aantal computers per persoon ter wereld’, meldt stichting Israël en de Bijbel, initiafnemer van de studiedag.

Ook de bekende baptistenvoorganger Orlando Bottenbley is van de partij. Hij doet een interview met de Joodse Israëliërs met als hoofdvraag: ‘Terug naar de Joodse wortels? Wat wel en wat niet?’ Christian Stier sluit de dag af met vijf praktische adviezen over hoe christenen het Joodse volk tot zegen kunnen zijn.

De kosten bedragen 25 euro per persoon. Aanmelden via www.israelendebijbel.nl/studiedag. Volgens de organisatie is het evenement al zo goed als vol.

Vorig jaar kwam Eitan Bar ook al naar Nederland, toen kwam hij naar Ede.

Geef een reactie