Messiaans duo bedreigd om video’s over Yeshua

Foto: Levi Zoutendijk

AMSTERDAM | Joodse jongeren zetten zich steeds meer af tegen het religieus gezag van de rabbijnen, zegt de messiaanse Jood Eitan Bar van One for Israel.

“Voor veel Joden is de traditie en het volgen van voorschriften belangrijker dan Bijbellezen. Daarover durven we mensen op straat vragen te stellen. We kunnen dat doen, omdat we zelf Joods-Israëlisch zijn”, aldus Eitan Bar, die samen met Moti Vaknin dit weekend in Amsterdam te horen waren voor een opbouwdag.

Het Reformatorisch Dagblad sprak met het bekende videoduo van de messiaans-joodse organisatie One for Israel. Ze maken programma’s waarin ze uitleggen waarom zij Yeshua als de messias zien. Tot frustratie van de rabbijnse orthodoxie. “Zo’n 97 procent van de Israëli’s in de leeftijdsgroep van 18 tot 34 jaar zit op Facebook. Via onze website en onze Facebookpagina krijgen wij veel verzoeken voor nadere uitleg. Jongeren en jongvolwassenen zetten zich steeds meer af tegen het religieus gezag van de rabbijnen.”

Sommige Joodse leiders maken Bar en Vaknin zelfs uit voor ‘nazi’s en handlangers van Hitler’. “Wij en onze gezinsleden worden bedreigd. Hoewel het tegen de wet is, wisten rabbijnen met hulp van de overheid onze adressen te achterhalen. Uit dit soort acties blijkt dat rabbijnen in Israël nog steeds invloedrijk zijn. Na een tegen ons gerichte folderactie zijn we verhuisd naar een ander adres.”

Lees het complete interview op RD.nl

Wees de eerste die reageert op "Messiaans duo bedreigd om video’s over Yeshua"

Geef een reactie