Joodse wijzen over de wereldwijde islamitische oorlog tegen christenen

Foto: Levi Zoutendijk

De wereld is net getuige geweest van een van de dodelijkste terreuraanslagen in de geschiedenis van de mensheid. Opnieuw waren christenen het doelwit. Op paaszondag heeft de islamitische groepering National Thowheeth Jama’ath bijna driehonderd mensen vermoord. Meer dan vijfhonderd anderen raakten gewond in kerken en hotels in het overwegend boeddhistische land Sri Lanka.

Door Yochanan Visser

De groep had een geschiedenis van vernieling van boeddhistische heiligdommen en beelden in Sri Lanka. Zelfmoordaanslagen tegen niet-moslims behoorden echter nog niet tot die geschiedenis.
De Sri Lankaanse autoriteiten geloven dat National Thowheeth Jama’ath werd geholpen door een ‘internationaal netwerk’. Dit wijst erop dat ISIS of Al Qaida erbij betrokken had kunnen zijn.

Een snelle blik op de website van toezichtgroep Religion of Peace leert ons dat islamitische terreur tegen christenen en kerken voortdurend in opmars is.
Veel van de recente terreuraanslagen tegen christenen hebben plaatsgevonden in Nigeria. Daar worden christelijke meisjes ontvoerd en gedwongen om met moslimmannen te trouwen en predikanten worden willekeurig ontvoerd. Kerken worden in brand gestoken, vernield of vernietigd. In maart alleen al werden in Nigeria honderdvijftig christenen vermoord. Christelijke geestelijken waarschuwen dat de situatie een tikkende tijdbom is die dreigt ‘de hele regio in brand te steken’. Bijna alle terreuraanslagen tegen christenen in Nigeria waren het werk van twee jihadistische organisaties die banden hebben met de Islamitische Staat (Boko Haram en de Fulani).

In feite is de dodelijke islamitische strijd tegen christenen al een wereldoorlog geworden.
Ook in Europa neemt de islamitische terreur tegen het christendom toe. Een voorbeeld: in 2018 werden in Frankrijk 1068 aanvallen op christelijke instellingen, symbolen of kerken geregistreerd. Hier is sprake van een stijging van zeventien procent ten opzichte van 2017.

Dezelfde trend is zichtbaar in Duitsland: niet alleen het antisemitisme neemt daar weer toe, maar ook het geweld tegen de christelijke gemeenschap. Alleen al in maart werden in Duitsland vier kerken vernield of in brand gestoken. De daders verbergen hun identiteit niet; ze schrijven islamitische uitdrukkingen als ‘Allah Hu Akbar’ op muren en deuren van christelijke instellingen. In de Duitse deelstaat Beieren werden in 2017 tweehonderd kerken aangevallen. Waarnemers zeggen dat het aantal van deze aanvallen aanzienlijk is toegenomen sinds de komst van een groot aantal Syrische moslimvluchtelingen.

De autoriteiten in Europese landen verdoezelen de identiteit van de islamitische aanvallers. Wanneer in sporadische gevallen de media toch de identiteit van een vernietiger van christelijke symbolen en gebouwen uitlekt, wordt het incident gepresenteerd als gevolg van een psychisch probleem, zo schreef deskundige Raymond Ibrahim onlangs. Ibrahim zegt dat regeringen bijdragen aan de opkomst van terreur tegen Europese en andere christenen door de wortel van het probleem, namelijk ‘de intolerante ideologie van de Jihad’, niet te erkennen.

Joodse wijzen zoals Rabbi Meir Leibush ben Yehiel Michel Wisse, beter bekend onder de naam ‘Malbim’ en Rabbi Isaac ben Judah Abarbanel, beter bekend onder de naam ‘Abarbanel’, die zich baseerden op de profetie van Gog en Magog (Zacharia en Ezechiël), voorspelden* deze gebeurtenissen al lang geleden.
Beide wijzen schreven in hun commentaar op Zacharia’s en Ezechiëls profetie dat de oorlog van Gog en Magog een oorlog zou zijn tussen de volken van Edom (Europa, Verenigde Staten en Rusland) en de ‘Yishmoeliem’. Zij zullen eerst samenkomen tegen Jeruzalem. Edom zal de controle over Jeruzalem uit hun handen nemen voordat ze een oorlog tegen elkaar beginnen, zo schreef Malbim bijna tweehonderd jaar geleden.
De beroemde Joodse wijze verwees niet naar de erkenning van Jeruzalem door president Trump als de ware hoofdstad van Israël, maar naar de oprichting van de Staat Israël.

Abarbanel schreef in zijn commentaar op Ezechiël 38:21: ‘En er staat geschreven: ‘Ieders zwaard zal tegen zijn broeder zijn’. Dit verwijst naar Edom en Yishmael (Mohammed was een afstammeling van Yishmaels zoon Kedar), want zij zijn broeders door hun oorspronkelijke voorvaderen.’ De rabbijn, die leefde van 1437 tot 1508, voorspelde dat de oorlog lang en ‘extreem intens’ zou zijn.

Een andere bekende Joodse wijze rabbijn, Yisrael Meir Dagan, beter bekend als de Chafetz Chaim, voorspelde dat de oorlog van Gog en Magog een driedelige wereldoorlog zou zijn die zou beginnen met de Eerste Wereldoorlog (WO 1). De tweede oorlog zou de Eerste Wereldoorlog doen lijken op ‘een spel’, wat de Chafetz Chaim correct voorspeld heeft*.
Hij voegde eraan toe dat zelfs WO 2 als een spel zou lijken, vergeleken met de Derde Wereldoorlog (WO 3) vanwege de aard en de duur van deze WO 3. Volgens Joodse traditie zou die beginnen op Hoshana Rabbah, op de zevende dag van Soekot, het Loofhuttenfeest.

Rabbi Kaduri, een beroemde Kabbalist die in 2006 overleed, voorspelde dat op Hoshana Rabbah in het Joodse jaar 5762 de laatste fase van de oorlog, Gog en Magog, zou beginnen.
Dit was 7 oktober 2001, toen een door de VS geleide coalitie begon aan de invasie van Afghanistan, na de Al-Qaida-aanval op de Twin Towers in New York.

De startfase van de wereldwijde oorlog (‘War on Terror’ – Strijd tegen terrorisme) tegen Al Qaida en andere jihadistische terreurgroepen is nog steeds gaande en wordt steeds breder, zoals blijkt uit de wereldwijde jihadistische strijd tegen christenen.
Het enige land waar christenen veilig lijken te zijn en waar de christelijke gemeenschap nog steeds floreert, is Israël.

*Rabbi Alexander Aryeh Mandelbaum in zijn boek Redemption Unfolding

Bron: Israel Today

1 reactieop"Joodse wijzen over de wereldwijde islamitische oorlog tegen christenen"

  1. What I have read in your MessiaNews I recon it for a long time so I want to know more about it.

Geef een reactie