Kattuker Martin (20) start koosjere webshop: ‘Liefde voor wijn’

Martin van der Bent (20) doet nu al zaken in Israel.

KATWIJK | Liefhebbers van Israelische wijn en drank kunnen in hun handen knijpen. In vissersdorp Katwijk is deze week een webshop opgestart met een groot aanbod van wijn uit het Beloofde Land.

Drijvende kracht achter De Wijntros is de jonge ondernemer Martin van der Bent (20), die al menigmaal in Israel vertoefde en daar een ‘grote liefde’ voor wijn ontwikkelde. “Ik liep al langer met het idee rond om iets in Israel op te pakken. De kwaliteit wijn, onlosmakelijk verbonden met de joodse cultuur, is in Israel uitstekend. Uit liefde voor die wijn en zeker ook voor eretz (het land, red.) Israel wil ik een mooi assortiment van wijnen aanbieden. De wijnen zijn zorgvuldig door ons uitgekozen, zodat het kaf van het koren gescheiden is. En wie weet wat de toekomst nog voor andere producten gaat brengen. Ik sta overal voor open en wil op den duur ook andere producten aanbieden.”

Bij een grote bestelling is de bezorging gratis, en anders zijn de flessen ook op te halen in Katwijk. “Leuk voor een verjaardag, feestje of als cadeau. Onze wijnen zijn zorgvuldig uitgekozen op kwaliteit. We verkopen zowel koosjere als niet-koosjere wijn, maar het belangrijkste is dat de ware liefhebber er het Beloofde Land in kan proeven.”

De wijnen komen uit verschillende streken in het land. “Israël is een opkomend wijnland dat zich steeds verder ontwikkelt. De meeste bekende streek is Galilea – een wijngebied dat hoog aangeschreven staat. Verdere komen de wijnen uit streken als Judea en Samaria, de Shomron.”

Voor wie niet van een glaasje rode wijn houdt, is er altijd nog bier. “Veelbelovende, verfrissende speciaalbier uit Israël. Op dit moment hebben we meerdere Alexander Beers. Heerlijk!”

De Wijntros is ook te volgen op Instagram.

Bestellen kan via de website van De Wijntros

Wees de eerste die reageert op "Kattuker Martin (20) start koosjere webshop: ‘Liefde voor wijn’"

Geef een reactie