Juist nu heeft Israel onze steun nodig

Foto: Levi Zoutendijk

De Palestijnse terreurorganisatie Hamas is momenteel bezig met een buitengewoon kwalijke terreuractie tegen Israel.

Het beeld dat de internationale media schetst, is als volgt: ‘Vreedzame Palestijnen demonstreren bij de grens tussen Israel en Gaza en Israëlische militairen hebben al 15 demonstranten gedood en honderden onschuldige Palestijnen verwond. Israel moet wel de schuldige zijn.’ Dit beeld is echter vals en leugenachtig. Daarom verdient Israel onze steun! En ik roep op tot gebed. Laten we de Heere bidden om vrede, dat de protesten zullen stoppen.

Hamas heeft aangekondigd nog tot 15 mei aanstaande door te gaan met massale protestacties langs de grens tussen Gaza en Israel. Op 15 mei 2018 is het 70 jaar geleden dat de huidige staat Israel weer bestaat. Ook is 15 mei de start van de ramadan, de vastenmaand van de moslims.

Waarheid

Vooraf wil ik duidelijk stellen dat het mij om de waarheid gaat. Sommigen menen dat ik alles wat Israel doet, steun, maar dat is niet waar. Als Israel fouten maakt, is dat fout. Punt.

De tactieken van de Palestijnen om Israel aan te vallen, moeten worden ontmaskerd. Daarbij baseer ik me op tal van informatiebronnen, zowel van Israëlische als van Palestijnse bronnen. Omdat ik die bronnen vertrouw.

Tienduizenden Palestijnse demonstranten trokken afgelopen week vanuit heel Gaza naar de grens met Israel. Israel had extra bewaking naar de grens gestuurd, om te voorkomen dat demonstranten/terroristen de grens zouden oversteken en Israel binnen zouden dringen, met alle dreiging die daarvan zou uitgaan.

De kwade bedoelingen van Hamas worden ondertussen steeds duidelijker. Een voorbeeld: The Jerusalem Post meldde dat de Palestijnen een 7-jarig Palestijns meisje naar de grens toe duwden om de Israëlische militairen uit te dagen. De Israëlische militairen hebben dat meisje in veiligheid gebracht. Israel wordt eerst uitgedaagd tot het uiterste, om vervolgens Israel te kunnen beschuldigen.

Israel is met overtuigende bewijzen gekomen dat bijna alle gedode demonstranten tot gewapende militaire terreurorganisaties behoorden. Het waren terroristen, die de ‘gewone’ demonstranten misbruikten als menselijk schild. Ze waren bewapend, bedreigden de Israëlische grensbewakers, gooiden stenen, molotov cocktails en beschoten hen.

De organisatie Honest Reporting bevestigt de bevindingen van Israel, in een artikel van de Israëlische blogger Abu Ali. Hij baseert zich uitsluitend op Palestijnse bronnen, die voor iedereen beschikbaar zijn. Zijn bevindingen worden bevestigd door reserve-kolonel Grisha Yakubovich, die voorheen een hoge functie binnen het Israëlische leger had. Hij spreekt Arabisch en is een kenner als het gaat over Palestijnse kwesties.

Abu Ali, die een uitgebreide zoektocht deed op Palestijnse websites, kwam veel te weten over de voorbereidingen van de protestacties en over de gevolgen ervan. Tal van Palestijnse organisatie, zowel militaire als burgerlijke, riepen op tot deelname aan de ‘Mars van Terugkeer’, om hun recht op te eisen op het land dat Israel van hen zou hebben gestolen. En wel heel Israel, van de Middellandse Zee tot aan de Jordaan. Vijftien miljoen dollar investeerde Hamas in het organiseren van de mars en in gratis vervoer van de demonstranten naar de grens.

Tijdens de voorbereidingen werd een infrastructuur klaargemaakt om de demonstranten te ontvangen, er werden tenten opgezet en alles werd in gereedheid gebracht om de demonstranten daadwerkelijk bij de grens te laten komen.

Volgens de Palestijnse minister van Gezondheid zouden er 17 doden zijn gevallen en 800 gewonden. Terwijl de internationale media claimen dat Israel buitensporig veel geweld tegen onschuldige Palestijnse burgers heeft gebruikt, laten de Palestijnse informatiebronnen op internet toch wel een heel ander beeld zien. De documenten spreken over in totaal 19 doden. Dat klopt, omdat er na vorige week vrijdag nog twee Palestijnen werden gedood.

Leugens ontmaskerd

Abu Ali vond de volgende gegevens, van de Palestijnen zelf! Onder de 19 doden is/zijn er:
– 7 lid van de Hamas brigade Izz al-Din al-Qassam;
– 2 lid van Katayef al-Maquwama al-Wataniya al-Filastina, de militaire tak van het Democratisch Front voor de bevrijding van Palestina;
– 1 lid van de militaire tak van de Islamitische Jihad, Saraya al-Quds;
– 1 lid van de al-Aqsa Martelaren Brigade, de militaire tak van Fatah’s Shahid Nakhl al-Amudi fractie;
– 1 lid van de gewapende veiligheidstak van Hamas;
– 1 lid van de militaire activisten van de Fatah-beweging;
– 1 lid van de Iraans georiënteerde Shada al-Aqsa, de Shahid eenheid van Nabil Mas’ud;
– 1 lid van de aan Hamas verbonden Izz al-Din al-Qassam Brigade;
– 1 Fatah-activist, van wie geen bewijs is gevonden dat hij een militaire activist is;
– drie doden van wie geen verband met een militaire organisatie kon worden achterhaald.

Van de 19 doden waren er dus 15 betrokken bij militaire activiteiten. Bij de andere vier doden kan dat (vooralsnog) niet bewezen worden, maar dat is ook niet uitgesloten.

Deze feiten zijn gewoon te vinden in de Palestijnse media, ook met de foto’s van de slachtoffers. Minstens 80 procent van de doden kan als terrorist/militair worden omschreven. Bedenk hierbij dat Gaza maximaal 70.000 militaire strijders telt, op een bevolking van 2 miljoen. Dat is minder dan 3,5 procent.

Vergelijk hiermee eens dat minstens 80 procent van de gedode demonstranten militaire activist was. Dat is 22 keer het percentage voor de totale bevolking.
Daar komt nog bij dat de doden tijdens de demonstraties in burgerkleding waren, zodat ze voor Israel niet herkenbaar waren als terrorist door hun militaire uitrusting. Deze feiten tonen duidelijk aan dat zich onder de demonstranten heel veel militaire activisten moeten hebben bevonden.

De Palestijnen zetten ook de media in om Israel zwart te maken. Palestijnse demonstranten krijgen instructies hoe ze moeten acteren om de indruk te wekken dat ze zijn aangevallen door Israel. Vervolgens worden ze gefilmd en gefotografeerd. Deze foto’s en films worden vervolgens op internet gezet om Israel in diskrediet te brengen. Gelukkig zijn er altijd wel weer onderzoekers die weten te achterhalen wat waarheid en leugen is. Helaas is het kwaad dan al geschied en is de wereld voorgelogen.

Gebed

Er zijn duizenden autobanden in brand gestoken om Israel het zicht te benemen op wat er bij de grens gebeurt. Ook gebruiken de Palestijnen spiegels en lasers om de Israëliërs te verblinden.

Palestijnse burgers worden gedwongen zich te verkleden als terrorist, waardoor ze hun leven riskeren. En wanneer ze dan, als vermeende terroristen die Israel proberen binnen te komen, door Israel worden gedood, wordt Israel er ogenblikkelijk van beschuldigd onschuldige Palestijnen te hebben gedood.
Er zijn altijd wel Palestijnen te vinden die bereid zijn zich te laten doden of verwonden, omdat ze weten dat zij of hun nabestaanden dan hun leven lang financieel zullen worden ondersteund door de Palestijnse Autoriteit.

Ik roep u dringend op te bidden om een Goddelijk ingrijpen, misschien wel door een grote angst onder de demonstranten te sturen. Bid voor de Israëlische grensbewakers en militairen, voor de leiders van het land, dat ze met wijsheid zullen handelen. Bid ook dat de ogen van de wereld opengaan voor de ware bedoelingen van Hamas.

En naar aanleiding van één van de reacties: Laten we bidden voor Joden en Palestijnen/Arabieren, dat ze de Heere Jezus zullen leren kennen, wat zal leiden tot verzoening.

Aanvulling vrijdagavond 6 april: Vandaag vonden opnieuw hevige Gaza-protesten plaats bij de grens met Israel. De Palestijnen spreken over negen doden en meer dan duizend gewonden. Deze dag was door Hamas uitgeroepen tot ‘Dag van de Branden’. De Palestijnen staken duizenden banden in brand, waarin Israëlische grensbewakers en militairen geen zicht hadden op wat de demonstranten bij de grens deden. Ondertussen gooiden de demonstranten wel stenen en molotov cocktails op Israëlisch grondgebied en voerden ze aanvallen uit op het grenshek en de Israëlische grensbewakers. Israëlische militairen zetten waterkanonnen en traangas in en enorme ventilatoren om de rook weg te blazen. Om te voorkomen dat de Palestijnen binnendrongen op Israëlisch grondgebied, moest er helaas soms met scherp worden geschoten.

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Juist nu heeft Israel onze steun nodig"

Geef een reactie