Kamervragen over antisemitisme onder vluchtelingen

Roelof Bisschop van de SGP.

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop is bang dat asielzoekers anti-joodse ideeën uit hun land van herkomst meenemen naar Nederland. Hij stelt daarover Kamervragen.

De nummer drie op de lijst van de SGP is bezorgd over Jodenhaat onder asielzoekers. “De Joodse gemeenschap in Nederland heeft veel te verduren. De SGP zit niet te wachten op asielzoekers die bijdragen aan antisemitisme”, laat hij weten op de website van de partij. Ook wijst hij erop dat het parlement in Duitsland momenteel een voorstel behandelt om vluchtelingen die zich antisemitisch uitlaten, af te wijzen.

Bisschop maakt zich daarnaast hard voor ex-moslims. Volgens hem zijn veel afvallige moslims ‘bang voor represailles’ als zij vertellen dat zij bekeerd zijn tot het christendom.

“Het is onbestaanbaar dat vluchtelingen hier in Nederland opnieuw geconfronteerd worden met bedreiging en geweld. Nieuwkomers in Nederland, moeten begrijpen dat dit gedrag niet getolereerd wordt. In ons land moet je zonder angst kunnen belijden dat je christen bent en je moet zonder bang te hoeven zijn voor wraakacties, de islam kunnen verlaten”, aldus Bisschop.

Eind 2017 sloeg een asielzoeker uit Syrië de ruiten in van een joods restaurant in Amsterdam.

Wees de eerste die reageert op "Kamervragen over antisemitisme onder vluchtelingen"

Geef een reactie